06/09/2022- Op Brussels Airport kunnen passagiers van Brussels Airlines sinds kort gebruik maken van een nieuw systeem om (opnieuw) zelf hun bagage in te checken. Het nieuwe systeem werd deze zomervakantie gefaseerd in gebruik genomen en is nu volledig operationeel.

Met hun boarding pass kunnen passagiers daarbij voor de korte en middellange bestemmingen van Brussels Airlines, en de andere maatschappijen van de Lufthansa Group (Lufthansa, Swiss en Austrian), zelf het bagagelabel printen voor hun koffer en deze inchecken. Hiervoor werd een nieuwe zone met 16 labelkiosken en 6 bag drops, waar de koffer gewogen wordt en op de band naar de bagagehal gaat, geïnstalleerd ter hoogte van check-in rij 4. Agenten van Brussels Airlines staan de passagiers bij indien ze assistentie wensen.

 

Tijdwinst

Deze Baggage drop-off biedt een aanzienlijke tijdwinst voor passagiers omdat er nog meer passagiers gelijktijdig hun koffer kunnen aanbieden.

Aangezien meer dan 75% van de passagiers van Brussels Airlines reeds thuis zijn ingecheckt en hun boarding pass op zak hebben, kunnen zij zo sneller hun koffer inchecken en hun reis verderzetten. Via deze Baggage drop-off kunnen er tot 400 passagiers per uur hun bagage inchecken. Passagiers kunnen uiteraard ook nog steeds terecht bij de bemande check-in balies.

Tijdens de maanden juli en augustus werden zo al 35.000 koffers, of bijna 10% van de koffers van korte en middellange vluchten van Lufthansa Group, via de Baggage drop-off ingecheckt. Dit gaat om een uitgebreide piloot, waarbij het systeem nauw zal opgevolgd worden, met oog op uitbreidingsmogelijkheden in de toekomst.

Foto’s @ Brussels Airport