03/07/2020- Een fysiek reisbureau openen in volle Coronacrisis? Dat is exact wat Kristof Steegmans doet. Met zijn uitgebreide ervaring met zijn reisorganisatie We Travel 2 wil hij nu niet langer alleen mensen met een beperking maar, samen met zijn gedreven team, iedereen aan een “buitengewone” vakantie helpen.

Het is 2015 wanneer Kristof Steegmans de wereld van toerisme binnenrolt -letterlijk en figuurlijk- met de lancering van We Travel 2. Deze reisorganisatie richt zich op reislustige mensen-jong en oud- met een beperking, gaande van rolstoelgebruikers tot mensen met bijvoorbeeld een gezichts-of gehoorbeperking. Voor hen groeit het aanbod van enkele bestemmingen op 5 jaar tijd uit tot zo’n 20 tal bestemmingen wereldwijd & een mooi cruiseaanbod. Alle verblijfs-en cruiseaccommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan alle mogelijke noden voor mensen met een beperking. Daarvoor staat Kristof-die zelf na een ongeval in een rolstoel terecht kwam, persoonlijk garant. Een avontuurlijke vakantie aan de andere kant van de wereld of net een rustige trip dichtbij? We Travel 2 regelt dat voor haar specifiek doelpubliek.

Van specifiek doelpubliek naar algemeen doelpubliek

We Travel 2 groeide intussen in de reisindustrie én in heel Vlaanderen uit tot dé referentie voor reizen voor mensen met een beperking. Maar wat kan voor een specifiek doelpubliek kan uiteraard ook voor iedereen en daarom opent de ondernemer nu het reiskantoor Aswini Travel in Wiekevorst.  “De skills die we nodig hebben voor het organiseren van reizen voor ons specifiek publiek, kunnen we nu inzetten voor iedereen” aldus Kristof. “We zijn het gewend om specifieke/buitengewone zaken te regelen voor onze klanten, dus waarom dan niet meteen iedereen de mogelijkheid geven om onze reisorganisatie skills te ervaren?”

 

Zo gezegd, zo gedaan en sinds eind vorige week kan dus iedereen daarvoor in Wiekevorst terecht. Vlak naast de bekende modezaak Helou Fashion huist nu Aswini Travel. Het kantoor is een visueel pareltje waar je meteen welkom voelt. “Bij het verkopen van een niet fysieke dienst is het fysieke belangrijk” aldus Kristof. Ons kantoor moet een voorproefje zijn van wat we mensen willen bieden. Kwaliteit en originaliteit. En voor het vertrouwensgevoel -iets dat klanten in deze Coronatijden zeker zoeken- zorgen ook het 6-koppige Aswini team- dat sinds kort werd uitgebreid met Hilde Dens & Sophie Cuypers, nog 2 ervaren en bekende gezichten in de reisindustrie.

Toegevoegde waarde

Aswini Travel is een open en volledig onafhankelijk reiskantoor voor alle reisliefhebbers die op zoek zijn naar reizen met een toegevoegde waarde. Het kantoor werkt samen met gespecialiseerde nichetouroperators maar zet uiteraard ook eigen reisorganisatie skills in. “De aanloop voor Aswini Travel werd genomen voor de crisis, maar het feit dat we nu opstarten, maakt dat we met een blanco blad kunnen starten. We zijn dus niet “coronabesmet”, lacht Kristof. “We houden het ook graag origineel, dus van ons kantoor maken we meteen ook een tentoonstellingsplaats voor het werk van natuurfotografe Ingrid Vekemans. Haar prachtige foto’s sieren het interieur en de werken blijven minstens tot oktober hangen”.

De natuurfoto’s doen ons alvast dromen van buitengewone reizen…

Foto onder: Kristof Steegmans & (een deel van) zijn Aswini team