Nadat de jonge Belgische airline vorige week al uitpakte met een nieuwe Caraïbische bestemming voor volgende winter (Bonaire), verrast Air Belgium nu totaal met de aankondiging van rechtstreekse vluchten naar Zuid-Afrika. 

Vanaf september zal er immers 2X per week vanuit Brussels Airport naar zowel Johannesburg als Kaapstad worden gevlogen.

 

Nieuwe investeerder

De versnelde uitbereiding van vluchtlijnen door Air Belgium wordt mede mogelijk gemaakt door de komst van een nieuwe investeerder in het bedrijf, nl het Chinese Hongyuan, dat al actief is op de luchthavens van Luik en Zaventem. De Chinese logistieke groep heeft nu 49% van Air Belgium in handen genomen en vervangt daarbij eerdere niet-Europese aandeelhouders.

De overige 51% blijft in de (Belgische) handen van de federale investeringsmaatschappij FPIM, de Waalse investeringsvehikels Sogepa en SRIW, 3T Management en het vliegtuigonderhoudsbedrijf Sabena Aerospace. Hierdoor behoudt Air Belgium ook haar status van Europese luchtvaartmaatschappij.

 

Ook nieuwe routes vanuit Charleroi op de planning

De nieuw aangekondigde routes voor het najaar (Bonaire in de Caraïben & Johannesburg/Kaapstad in Zuid-Afrika) hebben allemaal Brussels Airport als vertrekluchthaven. «Maar ook vanuit Charleroi (Brussels South) Airport wil Air Belgium binnenkort nog nieuwe routes lanceren», zo meldt CEO Nicky Terzakis. Maar concrete bestemmingen werden daarbij nog niet onthuld. De airline wil zich zowel op vlak van passagiers-als cargovluchten blijven ontwikkelen & uitbreiden.