21/06/2023- De zomer gaat vandaag officieel van start & ruim zes op de tien Belgen vertrekken de komende zomermaanden al zeker op reis.

Dat blijkt uit een recente bevraging van mobiliteitsorganisatie VAB bij meer dan 2.000 landgenoten.

Duidelijk: die reizigers kiezen na de Covidjaren weer massaal voor het buitenland (77%) waarbij Frankrijk met 42% de traditionele topbestemming is, gevolgd door Spanje (24%) en Italië (16%). Zowieso scoort Europa in de zomer het sterkst; slechts 15% gaat buiten het eigen continent op vakantie. 40% van die laatste categorie kiest daarbij voor een reis naar Afrika. Vele Belgen met een migratie-achtergrond profiteren er tijdens de lange zomervakantie immers van om familie en vrienden in hun (Noord-Afrikaanse) land van herkomst op te zoeken.

 

Juli populairste reismaand

Met 53% is juli de populairste zomerreismaand. Daar zit uiteraard het traditionele bouwverlof voor iets tussen. Senioren kiezen dan weer vooral een reis buiten de schoolvakantie vanwege de drukte en de prijs.

Opvallend: 10% van de landgenoten zegt alleen te reizen. Bijna een op de vijf Belgen (19%) kiest dan weer voor een reis met vrienden, onder jongeren is dat zelfs 37%.