26/10/2020- Het winterseizoen in de luchtvaart ging op 25 oktober van start. En ook al is het een ongewoon jaar door de COVID-19-crisis, toch worden vanuit Brussels Airport tussen eind oktober en eind maart 2021 maar liefst 120 Europese en niet-Europese bestemmingen aangevlogen.

Zo’n 40 verschillende luchtvaartmaatschappijen zullen ongeveer 450 vertrekkende vluchten per week uitvoeren. Homecarrier Brussels Airlines neemt daarbij het voortouw met meer dan 50 bestemmingen (waaronder 16 intercontinentale bestemmingen), gevolgd door TUI fly (meer dan 30 bestemmingen) en Ryanair (14 routes) aan. Op de lange afstand zijn intussen steeds meer airlines weer actief op Brussels Airport, waaronder Air Canada, United Airlines, Emirates, Etihad, Qatar Airways, Hainan Airlines, Ethiopian Airlines en Rwandair. Afhankelijk van de epidemiologische ontwikkelingen worden deze winter ook nieuwe bestemmingen verwacht in het aanbod van Brussels Airport.

Sneeuwbestemmingen

Wat de skibestemmingen betreft, vliegt TUI naar Kittila en Kuusamo in Finland, Finnair naar Kittila en maakt Transavia haar debuut vanuit België met vluchten naar Innsbruck (Oostenrijk).

Ook in de huidige context kan reizen trouwens aangenaam en veilig verlopen. Op Brussels Airport zijn heel wat voorzorgsmaatregelen genomen om de sociale afstand en hygiëne te waarborgen. Ook tijdens de vlucht zorgen de luchtvaartmaatschappijen met onder meer een mondmaskerplicht & HEPA-filters aan boord (die de lucht elke twee tot drie minuten vernieuwen en virussen voor 99,9% filteren) voor veilige omstandigheden. Reizen met het vliegtuig betekent dus geen bijkomend risico voor wie de maatregelen volgt en toepast.

Covid Test Centre Brussels Airport

Voor een toenemend aantal bestemmingen heb je vandaag wel een negatief testcertificaat nodig. Passagiers kunnen hiervoor in het COVID Test Centre op Brussels Airport terecht, men kan daar een PCR test laten afnemen om het certificaat te bekomen. Voor alle info check dit artikel!