Air Belgium gaat binnenkort dan eindelijk toch écht van start. De airline bevestigt dat haar eerste vlucht vanuit Charleroi met bestemming Hongkong plaatsvindt op 3 juni. De nieuwe Belgische luchtvaartmaatschappij heeft nu immers de toestemming beet om door het Russische luchtruim te vliegen en heeft de noodzakelijke laatste details geregeld om Chinese passagiers comfortabel te verwelkomen.

De eigenlijke vluchtlancering werd al een paar keer uitgesteld door onverwachtse problemen. Nadat de airline pas na een lang proces de vereiste vlieglicentie (AOC) beet had, bleek ze dan weer geen toestemming te krijgen om door het Russische luchtruim te vliegen, iets wat natuurlijk noodzakelijk is voor de route naar HongKong. Bovendien waren de tickets door  het lange uitblijven van de vlieglicentie ook maar moeizaam in de Chinese boekingssystemen opgenomen waardoor de Chinese markt amper de tijd had gehad om tickets tijdig te reserveren. Maar deze problemen blijken nu allemaal van de baan…

Veranderde vluchtfrequentie

Gezien de impact van de vertraagde lancering (de vluchtlancering was oorspronkelijk voorzien voor eind maart) moet Air Belgium wel zijn vluchtfrequentie naar Hongkong aanpassen. De luchtvaartmaatschappij start in juni met 2 vluchten per week naar Hongkong ipv de aangekondigde 4. In juli wordt dat aantal wel opgetrokken naar 3 en vanaf oktober zijn er dan 4 wekelijkse vluchten. Passagiers die impact ondervinden door het gewijzigde aantal vluchten worden gecontacteerd en krijgen een oplossing op maat aangeboden.

Ook voorbereiding voor vluchten naar Chinese vasteland

“Nu we groen licht hebben, kunnen we niet wachten om de eerste passagiers te verwelkomen die vanaf Brussels Charleroi Airport naar Hongkong vliegen”, aldus Niky Terzakis, CEO van Air Belgium. “We doen er ook alles aan om voor het einde van juni een derde vliegtuig volledig operationeel te hebben en ondertussen bereiden we ons voor op de eerste vluchten naar het Chinese Vasteland in de komende maanden.”

Momenteel vliegt Air Belgium met de 2 reeds operationele toestellen wel al chartervluchten voor andere maatschappijen, ondermeer voor het Belgische TUI Fly.

Tickets voor de Air Belgium vluchten kunnen geboekt worden via de website van de airline of via de reisagent.