28/03/2019- De bekende IJslandse lowcost airline Wow Air is niet meer & heeft sinds middernacht al haar vluchten geschrapt. De zoektocht van de airline, die ook vanuit Brussel en Amsterdam dagelijks naar Reykjavik vloog, naar nieuwe investeerders liep met een sisser af. 

Wow Air bevond zich al even in financiële moeilijkheden en was deze morgen volgens eigen zeggen nog bezig aan de laatste fase van een geldophalingsronde bij nieuwe investeerders. Maar dat is dus mislukt en de airline houdt op te bestaan.

Overnames mislukt

Eind 2018 leek de noodlijdende airline nog te zullen overgenomen te worden door grote concurrent Icelandair, maar die deal ging uiteindelijk niet door. Ook een akkoord met het Amerikaanse Indigo Partners (een private investeerder in de luchtvaartsector) liep mis. Sindsdien was de airline in gesprek met haar schuldeisers en zocht het koortsachtig naar nieuwe financiële investeerders. Die zoektocht zou zich nu finaliseren, zo viel eerst te lezen op de website. Later deze ochtend werd toch de stopzetting van de prijsvechter aangekondigd.

Gestrande passagiers

Alle getroffen passagiers werden intussen door de airline zelf op de hoogte gebracht. Duizenden passagiers zijn door het faillissement op luchthavens wereldwijd gestrand. “Sommige maatschappijen bieden misschien zogenaamde “rescue fares” aan om passagiers naar huis te helpen’’, laat Wow Air nog weten via de website. Reizigers die hun ticket hebben betaald met een creditcard zouden volgens het bedrijf kunnen proberen om hun geld via de creditcardmaatschappij terug te krijgen. Mensen die een pakketreis hebben geboekt, krijgen het advies contact op te nemen met hun reisagent voor een alternatieve vlucht.