02/03/2022- De lagekostenmaatschappij Wizz Air wil Oekraïense vluchtelingen helpen door hen 100.000 gratis stoelen aan te bieden op vluchten die in maart vertrekken vanuit buurlanden van Oekraïne.

Het gaat om vluchten vanuit Polen, Slowakije, Hongarije en Roemenië. Op die manier kunnen ze een veilige bestemming bereiken, waar dat ook moge zijn. Wizz Air heeft zelfs al grotere vliegtuigen en extra vluchten van de buurlanden van Oekraïne naar andere Europese landen ingepland.

Wizz Air vliegt o.a. vanuit Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Iasi, Suceava, Timisoara, Warschau en Wenen naar Charleroi. De maatschappij heeft ook vluchten van o.a. Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Krakau, Lublin, Poznan, Rzeszów, Warschau en Wroclaw naar Eindhoven.

Oekraïense vluchtelingen die een vlucht wensen te boeken, dienen te surfen naar https://wizzair.com/#/rescue (specifieke voorwaarden voor de vluchten zijn op deze website ook terug te vinden). De passagiers moeten hun paspoort- of identiteitskaartnummer vermelden op het moment van de boeking. Ze moeten ook hun Oekraïens paspoort of identiteitskaart tonen bij de check-in.

Reddingstarief

De luchtvaartmaatschappij houdt er ook rekening mee dat veel vluchtelingen reeds verder zijn gereisd en mogelijks op andere locaties gestrand zijn. Daarom biedt WIZZ ook een reddingstarief van 29,99 EUR op alle andere vluchten (excl. de Verenigde Arabische Emiraten, IJsland en de Canarische Eilanden), en een rescue-tarief van 69,99 EUR op alle vluchten naar de V.A.E., IJsland en de Canarische Eilanden.

De 100.000 gratis stoelen en de reddingstarieven zijn beschikbaar voor reizen in maart. “Onze gedachten zijn bij het Oekraïense volk tijdens deze crisis” aldus József Váradi, CEO van Wizz Air, “We doen er alles aan om zoveel mogelijk vluchtelingen naar een veilige plek te brengen”.