20/02/2024- Vanaf vandaag moeten de meeste passagiers bij American Airlines een stuk meer betalen wanneer ze bagage willen inchecken voor vluchten binnen de USA en naar Canada, Mexico en de Caraïben. Gemiddeld liggen die nieuwe prijzen zelfs 33% hoger.

De nieuwe tarieven zijn vanaf vandaag meteen van kracht voor wie een gewoon Economy Class ticket boekt.

Volgens de airline is het trouwens de eerste keer sinds 2018 dat er een tariefstijging voor bagage wordt doorgevoerd. Bovendien is er ook een verschil voor vooraf gereserveerde bagage en voor bagage die door de passagiers pas bij check-in op de luchthavens zelf wordt (bij)geboekt. Da

 

Online versus luchthaven

Voor domestic flights -vluchten binnen de USA (inclusief Alaska, Hawaï, Puerto Rico en de Maagdeneilanden) – wordt er nu 35 USD voor de eerste reiskoffer gerekend wanneer die bij boeking meteen online wordt afgerekend. Wie op de luchthaven pas ruimbagage (bij)boekt moet meer betalen, nl 40 USD. Een tweede reiskoffer kost de passagier 45 dollar, zowel online als op de luchthavens. Dat geldt ook voor vluchten naar Canada, Mexico en de Caraïbische bestemmingen.

Voor long haul vluchten (zoals van/naar Europa) is er voorlopig nog geen tariefverhoging bekendgemaakt.

 

Vrijgesteld

American Airlines rekent extra voor ruimbagage op vluchten naar vrijwel alle bestemmingen. Maar opgelet: dit (en dus ook de prijsverhogingen) geldt alleen voor passagiers die in de gewone Economy Class reizen. Wie een ticket heeft voor een vlucht in Premium Economy, Business of First Class betaalt geen toeslag voor ruimbagage. Ook frequent flyers worden vrijgesteld.

 

Foto’s @ Unsplash