01/02/2024- TUI België en Nederland gaan voortaan verder met 1 gezamenlijke directie in plaats van 2 aparte bestuursorganen. Nederlander Arjan Kers wordt in de nieuwe structuur Managing Director voor beide landen. Huidig Managing Director België Sophie Van den Driessche krijgt een andere functie.

“Het geleidelijk samenbrengen van de Belgische en de Nederlandse touroperatoractiviteiten binnen TUI is een beweging die al bijna 10 jaar geleden werd ingezet. Ondersteund door technologische evoluties die gradueel leiden tot gezamenlijke systemen en processen, is een steeds nauwere samenwerking gekomen tussen beide landen. Door het vermijden van veel dubbele activiteiten is een efficiëntere organisatie over de landsgrenzen heen ontstaan. Deze moet het bedrijf in staat stellen de ambitieuze groeiplannen van de grootste reisorganisatie in beide landen waar te maken” zo luidt het officiële bericht.

In het kader van deze integratie worden alle TUI touroperator- en commerciële activiteiten in beide buurlanden nu ook onder één leiderschap geplaatst. Arjan Kers stuurt als Managing Director TUI BENE de geïntegreerde organisatie in beide landen aan. Hij blijft in die functie rapporteren aan Elie Bruyninckx, CEO van TUI Western Region.

Nieuwe functie voor Sophie Van den Driessche

De voormalige topman van TUI Nederland, die al 26 jaar voor de toerismegroep aan de slag is, zal in zijn nieuwe rol ondersteund worden door een 6-koppige Belgisch-Nederlandse directie, die rechtstreeks aan hemzelf rapporteert en als volgt is samengesteld:

– Sofie Van den Driessche – Director Product
– Luc Lentjes – Director Trading & Flight Capacity Management
– Roosmarijn Quartier – Director of Marketing & Distribution Support
– Sebastiaan de Vries – Head of Customer Services BENE & Dutch Caribbean
– Inge Goedefroo – Head of Retail Distribution Belgium
– Suzanne Goossen – Head of Retail Distribution The Netherlands

Sophie Van den Driessche wordt Director Product in de nieuwe directiestructuur

 

Hoofdkantoren in Nederland én België

De nieuwe directie zal vanaf vandaag haar nieuwe verantwoordelijkheden uitoefenen, voornamelijk vanuit de hoofdkantoren in Rijswijk (NL) en Oostende (BE). Samen met collega’s vanuit Finance, Legal, IT, HR en Communicatie vormen zij voortaan de BENE-Board van TUI BENE.

 “Deze nieuwe ploeg biedt een mooie mix van ervaring en jong talent, Belgische en Nederlandse collega’s; een mooie weerspiegeling van de kansen die wij onze collega’s bieden. Ik kijk er enorm naar uit met dit team de mooie toekomst van TUI vorm te geven” aldus Arjan Kers.

De overgang naar een gezamenlijke BENE-directie is een belangrijke, maar zeker niet de laatste stap in de integratie. Er volgen nog aanpassingen aan de onderliggende structuren, in nauw overleg met de sociale partners en parallel aan de mogelijkheden die de technologische evoluties zullen bieden.

TUI BENE verzorgde vorig jaar gezamenlijk de vakantie van 4,2 miljoen klanten en behaalde volgens eigen cijfers een omzet van 2,8 miljard Euro.

(foto’s @ TUI & LinkedIn,  collage @ Travel Like A Pro)