30/06/2021- Morgen begint de zomervakantie officieel en dat is te merken aan de passagiersaantallen die op Brussels Airport richting de 40 000 passagiers per dag zullen stijgen. Om passagiers te helpen om hun reis te plannen en zonder stress aan hun vakantie te beginnen, heeft Brussels Airport de “Welkom Terug”-toepassing ontwikkeld. Op basis van zijn vluchtgegevens kan men daarbij checken hoe laat men best naar de luchthaven komt voor zijn vlucht.

Nadat afgelopen weekend, voor het eerst sinds de start van de pandemie, nog eens de kaap van 30 000 passagiers per dag is gehaald, stijgen de passagiersverwachtingen verder richting 40 000 passagiers per dag begin juli (t.o.v. Meer dan 90 000/dag in normale tijden). In totaal worden er in juli en augustus zo’n 2,5 miljoen passagiers verwacht op Brussels Airport.

Welkom-terug advies

Om de passagiers nog beter te helpen hun reis te plannen, en het aantal passagiers op de
luchthaven nog beter te spreiden, heeft Brussels Airport een nieuwe toepassing ontwikkeld
op haar website. Met het “Welkom Terug”-advies kan elke passagiers op basis van de
vluchtgegevens opvragen hoe laat men best naar de luchthaven komt voor zijn vlucht.
Rekening houdend met de openingstijden van de check-in, de drukte op de luchthaven op dat moment en de specificaties van de vlucht krijgt men zo een advies op maat. Daarnaast kan men zich ook inschrijven op notificaties die de passagier de meest recente updates over zijn vlucht bezorgen tot het moment van vertrek. Raadpleeg de nieuwe toepassing via
https://www.brusselsairport.be/nl/passengers/slot-advice

Een ruim aanbod aan bestemmingen

Deze zomervakantie kunnen de vakantiegangers op Brussels Airport kiezen uit 170 bestemmingen aangeboden door 50 luchtvaartmaatschappijen. Via de grootste directe bestemmingen is met één enkele overstap een nog veel groter netwerk van vele honderden bestemmingen wereldwijd bereikbaar.

De bestemmingen met het grootste aantal vluchten deze zomermaanden zijn Spanje (Barcelona, Madrid, Malaga en Alicante), Portugal (Lissabon) en Italië (Rome). Nieuwe bestemmingen in het aanbod zijn Bari (Italië) voor Brussels Airlines en Pula (Kroatië), Karpathos (Griekenland), Suceava (Roemenië) en Tetouan (Marokko) voor TUI fly. In oktober komt daar ook nog Mauritius bij door Air Belgium. Ook intercontinentaal is er al een waaier aan bestemmingen beschikbaar in Noord-Amerika (Chicago, New York, Washington, Montreal, …), Afrika (onder meer Abidjan, Dakar, Kigali), de
Golfstaten (Abu Dhabi, Doha, Dubai) en Azië (Beijing, Tokyo).

(foto’s @ Brussels Airport)