28/10/22- Over iets meer dan 2 weken – op 14 en 15 november- vindt opnieuw Belgium Travel Expo plaats. De toeristische vakbeurs is al aan haar 18e editie toe en belooft de grootste en meest interactieve editie ooit te worden. Ignace Vermeylen & Michelle Martens zijn de twee salesgezichten van BTExpo en geven tekst en uitleg…

Ignace: “BTExpo bestaat al sinds 2004. Jarenlang werd de beurs op 1 locatie in Brussel gehouden, maar sinds 2020 vindt BTExpo bewust plaats op 2 aparte dagen voor de Nederlandstalige en de Franstalige reisprofessionals. Dat laat ons toe de beursdagen echt toe te spitsen op de vibes & noden van die 2 aparte taalgroepen. Ons Franstalig imago dat we voorheen misschien hadden, zijn we dus al jaren ontgroeid. Zo hebben we intussen ook Michelle in ons team die het – toch niet onbekende-  gezicht en aanspreekpunt is voor de Vlaamse editie en Nederlandstalige reisprofessionals. En de workshops die op de beursdagen worden gehouden, zijn indien nodig specifiek gericht op het aanwezige taalpubliek. Zo zal in Vlaanderen beroepsvereniging VVR een workshop houden over duurzaam toerisme, In Wallonië doet de Franstalige tegenhanger UPAV dat. Maar er zijn uiteraard ook gelijklopende workshops. Zo geeft Atout France Belux op beide dagen een interessante workshop over de Zuidelijke Alpen. Inschrijven daarvoor, kan via deze link”.

 

Waar vinden de 2 beursdagen exact plaats?

Ignace: “Dit jaar kozen we voor Nijvel en Antwerpen. In Nijvel vond de beurs vorig jaar ook al plaats en daar hebben we de locatie behouden. Het gekende Van der Valk Hotel Nivelles-Sud ligt er immers vlakbij de afrit van de autostrade en heeft een grote gratis parking. Dat viel vorig jaar erg in de smaak bij zowel exposanten als bezoekende reisprofessionals”.

Michelle: “Parking aan de locatie zelf, blijkt een belangrijke vereiste, hebben we geleerd. Net zoals een vlotte bereikbaarheid. In Gent hadden we vorig jaar een supermooie locatie, maar wel in het centrum van de stad, wat sommigen ervan weerhield te komen. Daarom hebben we voor Vlaanderen dit jaar BluePoint in Antwerpen (Berchem) gekozen. Het is een hippe moderne locatie waarvoor je geen stad moet binnenrijden, mét een grote parking vlak voor de deur. Ook het station is niet ver en voor wie wil, zijn er ook overnachtingsmogelijkheden in de buurt”.

 

Vanaf hoe laat zijn de reisprofessionals welkom?

Ignace: “De deuren van BTExpo openen op beide dagen om 9u. Om 9u30 starten vakverenigingen VVR en UPAV met hun workshops dus de bedoeling is dat de deelnemers aan die workshops dan al hun badge hebben opgehaald aan de verwelkomingsdesk. De beurs met standen zelf loopt door tot 18u. En dan beginnen we aan een spetterende avond!”

Interactieve feestavond

 

Die avond zal volledig anders verlopen als voorheen, hebben we vernomen…

Ignace: Absoluut! Dit jaar geen dansers die komen optreden, maar wel een levendige interactieve avond voor en door de reisprofessionals. We voorzien namelijk een muzikale quiz waarbij de reisprofessionals in teams moeten deelnemen om mooie prijzen te kunnen winnen. Er zal muziek en beweging aan te pas komen … en vooral heel veel spelplezier. Kortom: een onvergetelijke avond!”

Gratis netwerklunch voor reisagenten

 

Ook s’middags mikken jullie op interactiviteit…

Michelle: “Klopt! S’middags zijn de reisagenten op beide locaties uitgenodigd voor een gratis driegangen netwerklunch waarbij ze actief in contact komen met de standhouders en met elkaar. Bij elke gang wisselen de aanwezige standhouders bovendien van tafel dus zo wordt er ook een maximum aan contacten gegarandeerd. We hebben plaats voor 250 reisprofessionals, maar inschrijven op voorhand is uiteraard wel nodig.

Ignace: “Interactiviteit is écht de rode draad dit jaar. Ingeschreven reisprofessionals en standhouders kunnen bijvoorbeeld ook al op voorhand afspraken maken met elkaar via onze BTExpo website. Zo voorkomen bezoekers dat ze lang moet aanschuiven aan een stand. We voorzien daarvoor steeds slots van een kwartier. Maar het is niet verplicht natuurlijk. Wie liever gewoon langs de standen loopt, kan dat ook perfect. We bieden de mogelijkheid gewoon aan ter efficiëntie en tijdsoptimalisatie”.

 

Waarin verschilt BTExpo van de andere beurzen en workshops die deze weken worden gehouden?

Michelle: “Allereerst zijn we niet alleen de grootste beurs met momenteel al zo’n 110 standhouders, we hebben ook standhouders die je op andere beurzen amper ziet. Ik denk aan Ponant, aan Amadeus, aan Sofitel, enz En we hebben heel wat buitenlandse partners die speciaal naar België komen voor BTExpo, zelfs vanuit Afrika. Op BTExpo ontmoeten de reisagenten bovendien iedereen, ook standhouders die geen preferred partner zijn van het samenwerkingsverband waarvan ze deel uitmaken ”

Ignace: “Sommige standhouders maken ook hun Belgisch beursdebuut op BTExpo. Ik denk aan de cruise touroperator Captain Cruise en aan Explora Journeys. Of de nieuwe touroperator IXI Travel. En we hebben zelfs een heuse Latino Village dit jaar, met standen zoals Guatemala, Bolivia, DomRep en Cuba”.

 

Hoe lopen de inschrijvingen?

Michelle: “We zien inschrijvingen vanuit heel Vlaanderen en Wallonië binnenlopen en dat doet ons veel plezier uiteraard. Al meer dan 500 badges werden uitgeschreven. Van Brugge tot Luxemburg zijn er al reisagenten geregistreerd. De mix van kennis, netwerken en fun spreekt aan”.

Ignace: “En dat ze met hun registratie bovendien nog steeds een magische ballonvaart kunnen winnen, is een leuke extra”.

Travel Express Benelux zal er alvast zeker zijn!

 

Alle info over BTExpo: www.btexpo.com

Registeren kan hier