Wil je je volgende (zomer)vakantie al boeken, maar heb je nog geen flauw idee waar je heen wil? Of welk hotel er geschikt is voor jouw gezin? Dan helpt touroperator TUI je vanaf nu aan de hand van haar nieuwe applicatie “TUI helpt je kiezen” waarbij je “Tindergewijs” naar je ideale vakantie kan swipen… 

De eindejaarsperiode tussen kerst en nieuw is voor veel gezinnen een ideaal moment om op zoek te gaan naar de volgende (zomer)vakantie. Al gaat dat vaak gepaard met keuzestress want die zoektocht naar de ideale reisbestemming verloopt niet altijd even vlot en vreedzaam. Je weet wel dat je naar de zon wil (maar het mag ook niet té heet zijn), maar hoe begin je te zoeken in het immense aanbod aan vakanties? Welk hotel heeft familiekamers en voldoet bovendien aan jouw budget? En moet je echt tientallen reviews afschuimen in de hoop dat je uiteindelijk een goede keuze maakt?

Geen zin in opzoekwerk?

Voor diegenen die geen zin of tijd hebben in het vele en onzekere opzoekwerk lanceert reisoperator TUI nu een oplossing op haar website: de “TUI helpt je kiezen”-functie.
De nieuwe applicatie is een soort “Tinder” voor reisbestemmingen. Want zoals je op de populairste dating site foto’s van gezichten swipet volgens jouw voorkeur, doe je hier hetzelfde met vakantiefoto’s die een beeld oproepen dat je aantrekt of niet. Foto van een wit zandstrand met een cocktail die je nu al doet watertanden? Swipen naar rechts maar!  Zodra je een reeks foto’s naar rechts hebt geswipet, worden je automatisch 3 bestemmingen voorgesteld die het best beantwoorden aan de vakantiesfeer die je zoekt. Wie daarna verder klikt, vindt meer informatie over de vakantieplaats en een hotelaanbod volgens smaak en budget.

Wie de nieuwe tool wil uittesten, kan dat op https://tuihelptjekiezen.be

Maar wie persoonlijk professioneel reisadvies wil, kan uiteraard ook altijd op de kennis en ervaring van zijn of haar reisagent(e) vertrouwen…