18/12/2020- Het Canarische eiland Tenerife gaat vannacht in semi-lockdown voor  15 dagen. Toch blijven buitenlandse toeristen met een bewijs van negatieve Covidtest welkom op het eiland. ook de Belgische airlines blijven Tenerife aanvliegen.

De regionale premier van de Canarische Eilanden heeft deze week nieuwe strengere corona-maatregelen bekend gemaakt die de verspreiding van het Coronavirus fel moeten terugdringen. Inwoners moeten niet thuisblijven, maar uitstappen beperken & de avondklok wordt verlengd van 22 tot 6 uur. Restaurants mogen alleen nog buiten klanten bedienen. Op kerstavond, kerstdag, oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag mogen nog 6 mensen uit maximaal 2 huishoudens samenkomen. Dat was eerder 10 personen. Op andere dagen moeten gezinnen binnen hun eigen bubbel blijven. Inwoners mogen het eiland ook niet verlaten, tenzij er een grondige reden voor is & dan kan dat alleen met een negatieve Coronatest bij het verlaten en weer betreden van het eiland.

Toeristen wel welkom

Toeristen die echter een trip naar Tenerife gepland hadden, blijven wel welkom ALS ze een negatieve Covidtest ÉN die een bewijs van reservering/eigendom van een toeristische accommodatie kunnen voorleggen (waarvoor een negatieve Covidtest ook al sinds weken standaard is vereist). Dat staat duidelijk gepubliceerd in de uitzonderingsmaatregelen van het officiële document over de nieuwe maatregelen: “Binnenlandse en buitenlandse toeristen die van plan zijn om op vakantie naar het eiland Tenerife te komen, kunnen gebruik maken van de uitzonderingen op de huidige regelgeving inzake het recht op toelating in logiesverstrekkende bedrijven, waarvoor een negatieve gezondheidstest moet worden voorgelegd die verklaren vrij te zijn van coronavirus”. Deze uitzonderingsmaatregel staat ook gepubliceerd op de officiële website van de Canarische eilanden: https://www3.gobiernodecanarias.org/…/el-gobierno-de…/ én werd bovendien telefonisch én schriftelijk door de toeristische dienst van/op het eiland bevestigd aan Travel Like A Pro.

Welkom in hotels, vakantieverblijven én eigen 2e verblijf

Onder “logiesverstrekkende bedrijven” worden niet enkel officieel erkende toeristische accommodaties gerekend, zoals hotels en vakantiehuizen/appartementen die via een officiële reisorganisatie worden verhuurd, maar ook toeristen met een bewijs van tweede verblijf op het populaire eiland blijven.

Toeristen mogen zich ook op het eiland verplaatsen én excursies/uitstappen mogen ook geoon doorgaan. “De nieuwe maatregelen dienen dus om het familiale & vriendschappelijke verkeer tussen Tenerife en de verschillende Spaanse eilanden/Spaanse vasteland tijdens de feestdagen in te dijken omdat familiale sociale contacten het meeste risico’s opleveren inzake Covidbesmettingen, niet om het toerisme naar/op Tenerife plat te leggen” aldus de officiële instanties van het eiland.

Airlines blijven vliegen

Ook de Belgische airlines blijven vliegen op het eiland. Brussels Airlines vliegt haar vluchten zoals normaal, maar blijft de boekingen wel monitoren om het aanbod af te stemmen op de fluctuerende marktvraag. Ook TUI fly zal de vluchten die tijdens de komende dagen en kerstvakantie gepland stonden ook gewoon uitvoeren. Gezien code rood voor Tenerife, biedt touroperator TUI wel al enige tijd geen pakketreizen meer aan naar het eiland, maar er kunnen wel losse tickets voor de vluchten worden geboekt. Naar Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura en La Palma (die geen code rood hebben) zijn wel TUI pakketreizen mogelijk. Andere Belgische touroperators bieden wel nog steeds Tenerife in pakketformule (vlucht + hotel en eventuele huurwagen/airportservice) aan.