02/09/2021- Na een lange Covid-onderbreking herintroduceert Thalys vanaf deze zondag 5 september haar Premium klasse en de Thalys Welcome Bar. De Thalys teams maakten van de onderbrekingsperiode dankbaar gebruik om deze services te verbeteren duurzamer te maken.

Vanaf 5 september zullen Premium reizigers aan boord van de Thalys opnieuw kunnen genieten van een gastronomische maaltijd die aan de zitplaats wordt geserveerd. Het menu bestaat uit gezonde, gevarieerde en seizoensgebonden recepten, bereid met lokale producten door de Belgische chef Frank Fol, ook bekend als de « The Vegetables Chef® ».

Afhankelijk van het tijdstip van de reis kan er gekozen worden tussen ontbijt, lunch, diner (vegetarische opties beschikbaar) of een aperitief.

Café Gourmet is eveneens terug met een zoete of hartige snack en een drankje. De gerechten die tijdens de reis worden aangeboden kunnen geraadpleegd worden via de nieuwe digitale menu’s op Thalysnet aan boord of rechtstreeks op Thalys.com.

Herlancering met bubbels

Thalys is verheugd dat ze weer Premium passagiers aan boord mag verwelkomen en schenkt daarom tijdens de eerste maand van de herlancering van de dienst een glas Crémant de Bourgogne aan de passagiers.

Bovendien krijgen Premium reizigers nog steeds gratis toegang tot snellere wifi, de My Driver service en de e-Press&More app, waarmee ze gratis kranten, tijdschriften en stripverhalen kunnen downloaden.

Thalys Welcome Bar

Ook de Thalys Welcome Bar, ook gekend als het “barrijtuig”, is opnieuw beschikbaar voor wie wil genieten van een zoete of hartige snack of een tas koffie.

Het is mogelijk om snacks en drankjes aan te kopen maar consumptie gebeurt wel zittend, in overeenstemming met de geldende gezondheidsvoorschriften.

De digitale bar is eveneens opnieuw in gebruik zodat passagiers hun drankjes en snacks in een paar klikken vooraf kunnen bestellen en zo tijd winnen aan de bar.

Afvalscheiding

Bij de hervatting van de dienstverlening aan boord legt Thalys meer dan ooit de nadruk op duurzame ontwikkeling en gaat ze nog verder in het sorteren van afval in de Premium klasse en in de Thalys Welcome Bar. Naast papier en een deel van het plastic, worden nu ook alle PET-flessen en deksels, aluminium blikjes, glazen flessen en organisch afval gesorteerd en gerecycleerd in de Premium klasse.

In de Welcome Bar zullen sorteerbakken worden geplaatst om de verschillende afvalproducten nog gemakkelijker te kunnen recycleren.

Gezondheidsmaatregelen aan boord van Thalys 

Thalys hanteert in functie van haar passagiers en werknemers strenge hygiëne- en veiligheidsmaatregelen, die van toepassing zijn op al haar treinen, tijdens elk traject en voor alle bestemmingen. Zo wordt het interieur van de treinen extra gereinigd voor elk vertrek en ook tijdens elke reis.

Het dragen van een mondmasker blijft ook verplicht aan boord, behalve tijdens consumpties. De sociale afstand moet eveneens gerespecteerd worden tijdens aankopen in de Thalys Welcome Bar.

Om reizigers te helpen om hun volgende reis in alle veiligheid voor te bereiden, heeft Thalys de belangrijkste instapvoorwaarden per land op haar website verzameld.

De Thalys treinen zijn ook via de reisagent boekbaar.

Foto’s @ Thalys