01/02/2022- Onlangs organiseerden Thai Airways International (THAI) en het Thais Informatiebureau voor Toerisme (TAT) een internationaal “THAI networking / Discover brand new sky” evenement in Bangkok. De rechtstreeks betrokken Europese markten waren natuurlijk aanwezig om te zien hoe blij het land was om (sinds november) weer toeristen te mogen ontvangen. Ook Travel Express Benelux/Travel Like A Pro vloog mee richting Bangkok en ervaarde zelf hoe vlot je rechtstreeks met de Thaise luchtvaartmaatschappij vanuit Brussel richting het land van de glimlach (en verder) kan.

 

De nationale luchtvaartmaatschappij van Thailand heeft van en naar Brussel steeds twee wekelijkse vluchten (elke donderdag en zaterdag) uitgevoerd met een Airbus A350, met vluchtnummers TG935 (BRU-BKK) en TG934 (BKK-BRU). Vanaf deze maand vertrekt vlucht TG934 om 13.10u met een verwachte aankomst om 08.30u + 1 dag in (met een A350-900), terwijl de terugvlucht TG934 (BKK-BRU) vertrekt om 00.30u vanuit BKK. Deze wijziging van de dienstregeling (vanaf 1 februari) houdt in dat de terugvlucht (woensdag en vrijdag) opnieuw een nachtvlucht wordt en ‘s morgens rond 7 u in BRU aankomt. Dit wordt ten zeerste gewaardeerd en biedt meer comfort.

 

Langzaam maar zeker…

Twee jaar geleden moest Thai Airways International (THAI) door de Covidcrisis al haar vluchten naar Brussel en de rest van Europa stopzetten. Ook in een grootst deel van 2021 bleef die stopzetting gehandhaafd. Maar beetje bij beetje, heeft THAI zich weten te herstellen en verhoogde ze het aantal vluchten en frequenties, ook richting Europa dus. Sinds vorige zomer noteert de airline wereldwijd een liniaire groei. “Ondanks de nieuwe wereldwijde evolutie van de pandemie hadden we zelfs weer 753 vluchten in oktober 2021” zo klinkt het..

 

Tegen het einde van 2024…

THAI, dat een enorme bijdrage levert aan de ontwikkeling van het toerisme in Thailand, rekent op een terugkeer naar de normaliteit zoals die vóór de pandemie bestond… maar wel pas tegen eind 2024!
Naast de gekende binnenlandse routes zoals Phuket, Chiang Rai, Nan, Udon Thani, Ubon Ratchathani enz., werd wel een nieuwe formule in het leven geroepen:” island hopping” (Phuket, Koh Tao, Koh Phangan en Koh Samui). Hierdoor zal het gemakkelijker zijn om van BKK naar deze eilanden te reizen.

Sinds Thailand begin november 2021 haar grenzen weer openstelde voor internationale toeristen, is het weer mogelijk om naar het belangrijkste toeristische land van Azië te reizen met wekelijks 2 rechtstreekse THAI-vluchten vanuit Brussel (elke donderdag en zaterdag). Om de veiligheid van iedereen te waarborgen, zijn er uiteraard Covid-procedures aan boord, maar deze kunnen zonder al te veel moeite worden nagevolgd. Dit biedt een absolute zekerheid voor de passagiers die zo duidelijk weten waaraan zich kunnen verwachten. Het resultaat is dat de vliegtuigen geleidelijk weer vol raken. Bangkok is dan ook een knooppunt voor heel Azië, met snelle en efficiënte verbindingen naar alle grote Aziatische steden.

 

Rechtstreeks vlucht

“De voordelen van rechtstreekse vluchten naar Bangkok zijn overduidelijk”, stipt Kittiphong Sansomboon, Executive Customer Director, Brand & Marketing THAI, aan tijdens ons verblijf in Thailand. “Om vanuit Europa naar Thailand te vliegen, is één keer opstijging en landen natuurlijk beter dan 2 of zelfs meer, zeker in het kader van duurzaamheid. Maar ook in het kader van het passagierscomfort want het vermijdt transits en lange wachttijden tussen vluchten in luchthavens. (wat uiteraard een knipoog is naar de luchtvaartmaatschappijen uit de Golfregio, waarvan de hubs zich tussen de Europese, Afrikaanse en Aziatische continenten bevinden- nvdr). Daar waar het luchtvervoer in het business en leisure segment over de hele wereld een daling heeft gekend, is THAI geen uitzondering. Maar dankzij grote inspanningen heeft de hele luchtvaartmaatschappij zich kunnen redden met kostenbesparingen en een strak prijs- en kostenbeleid. Het vrachtverkeer bracht – zoals bij de meeste airlines wereldwijd- uiteindelijk redding.

 

THAI en inflight

Thai Airways International voert momenteel 2 vluchten per week uit op BKK vanuit BXL (TG vlucht 935 en TG vlucht 934). De duurtijd is 11u heen en iets meer dan 12 u terug. Onnodig te vermelden dat, ongeacht de klasse van het vliegtuig, de service van topniveau is, efficiënt, glimlachend en aangenaam met attent cabinepersoneel. De A350-900 biedt 32 zitplaatsen in Royal Silk Class (Businessclass) met 180° bedden en een 1-2-1 indeling; er zijn 289 zitplaatsen in Economy. De opstelling is 3-3-3. Online inchecken is mogelijk vanaf 24 uur voor vertrek.

Info : www.thaiairways.com 

Voor meer informatie inzake reizen naar Thailand, de laatste procedures, etc, raadpleeg de officiële nieuwswebsite van de Tourism Authority of Thailand:

UPDATED! TEST & GO scheme resumed from 1 February 2022 – TAT Newsroom

Ook de Thaise ambassade in België publiceert regelmatig updates:

https://www.thaiembassy.be/2020/07/09/application-for-certificate-of-entry-for-non-thai-nationals/?lang=en

(EV&MS)