13/06/2022- Om duurzaam en ontspannen reizen met de trein voor een breed publiek aantrekkelijker te maken, zetten Sunweb Group en European Sleeper in op de introductie van rechtstreekse nachttreinen naar populaire wintersport- en zonbestemmingen.

De ambitie is om komende winter al te starten met de eerste treinen naar de Franse Alpen. De volgende stap is een nachttrein die vakantiegangers in het zomerseizoen zonder overstap naar de Zuid-Franse stranden brengt. De komende periode gaan de nieuwe samenwerkingspartners de reisproducten verder uitwerken.

“De nachttrein biedt veel voordelen voor de klanten” aldus Sunweb. “De reis is duurzaam, veilig en bovendien een belevenis op zichzelf. Omdat je onderweg slaapt, is de langere reistijd geen probleem. Je komt uitgeslapen op je bestemming aan en de vakantie kan meteen van start. Voor de wintersportvakantie betekent dat bijvoorbeeld dat je bijna acht volle dagen kan skiën”. Er zullen verschillende opstapstations in België & Nederland worden aangeboden en je kan uitstappen dichtbij de door Sunweb aangeboden resorts.

 

European Sleeper

European Sleeper is een nieuwe Belgisch-Nederlandse spoorwegmaatschappij speciaal voor nachttreinen. De plannen van Sunweb Group passen perfect bij de ambities van European Sleeper om een netwerk van nachttreinen vanuit België en Nederland op te bouwen. Behalve de reeds geplande nachttrein van Brussel en Amsterdam naar Berlijn en Praag, wordt een nieuwe nachttrein naar Frankrijk nu heel concreet ingevuld. Om in de toekomst verder te kunnen groeien, gaat European Sleeper ook investeren in nieuwe slaaprijtuigen. Eind juni kunnen grote en kleine particuliere investeerders daaraan meedoen, door nieuwe aandelen van European Sleeper aan te schaffen.

 

Foto @ Sunweb