Droom je van een hotelbed in het groen, slapen in een balzaal of op een boothuis? Het kan nu in Zwitserland! Want vanaf vandaag (5 juni) tot en met begin september kunnen gasten er op 11 verschillende plekken in het land een nachtje doorbrengen op een unieke locatie waar nog nooit eerder iemand logeerde.

De 11 tijdelijke hotels liggen in de kleinere steden van Zwitserland en hebben allemaal iets uniek. Het ene is een schip of boothuis aan het water, het andere is een door een kunstenaar ingerichte kamer boven een “Milchbar”.

Of wat dacht je van een torenkamer met een adembenemend uitzicht over de stad St. Gallen (zie foto hierboven) of een bed met uitzicht op de sterrenhemel en een privéterras met een panorama dat vanaf het meer van Genève helemaal tot de Alpen reikt? (zie openingsfoto)

Slechts 1 kamer

Opmerkelijk is dat de 11 Pop-up hotels slechts één kamer hebben, die weliswaar allemaal over een tweepersoonsbed beschikken. En over toegang en ontbijt hoef je je geen zorgen te maken want de check-in en de check-out alsook het ontbijt worden verzorgd door een hotel in de buurt.  (lees verder onder foto)

 

 

 

 

 

Met de campagne speelt Zwitserland Toerisme in op het stijgend aantal citytrippers die de grote steden links laten liggen en kiezen voor kleinere of minder drukke steden met evengoed een ruim aanbod aan cultuur, shopping en uitgaansleven.

De Zwitserse steden beantwoorden volgens de Dienst perfect aan dit profiel. In welke steden de pop ups allemaal terug te vinden zijn & hoe die er precies uitzien, kan je hier ontdekken. Maar er wil gaan logeren, moet wel snel zijn want de hotels sluiten begin september alweer de deuren. Boeken kan via MySwitzerland.com/popup.