19/09/2018- RIU Hotels & Resorts kondigt de opening in 2020 van een gloednieuw RIU Plaza hotel in hartje Londen aan. Het hotel komt in de buurt van toeristische plekpleisters zoals Westminster Abbey en Buckingham Palace.

De Spaanse hotelketen heeft daarvoor in de buurt van Victoria Station een gebouw gekocht dat tot een 4-sterrenhotel zal worden omgebouwd en 350 kamers zal tellen. Daarnaast komt er ook een restaurant, een bar en zelfs een buitenterras, iets wat in het centrum van de Londen behoorlijk zeldzaam is.

Centrale ligging

Het nieuwe hotel zal uiterst centraal in de stad liggen. Het Victoria Station in Londen is immers het tweede drukste station in het Verenigd Koninkrijk. Jaarlijks maken meer dan 75 miljoen passagiers gebruik maken van haar metro-, bus- en treinterminal. Eén van de grootste voordelen van de locatie is ook de directe verbinding met de luchthaven London Gatwick, dat op 30 minuten verwijderd is. Maar ook toeristische highlights zoals Westminster Abbey en Buckinghame Palace zullen op wandelafstand liggen.

Britten als trouwe RIU gasten

De keuze voor een nieuw RIU stadshotel in hartje Londen is niet toevallig. De Britten maken immers een groot deel van het trouwe RIU cliënteel uit in de Caraïbische en Spaanse hotels van de keten. Maar ook in de Benelux kent de hotelketen een trouw publiek.

Succes van stadshotels

RIU telt wereldwijd nu al zes Riu Plaza-hotels & twee nog in aanbouw, nl het RIU Plaza España (Madrid) en een tweede hotel in New York. Het eerste RIU stadshotel opende in 2010 haar deuren in Panama. Sindsdien blijken de stadshotels een zeer groot succes voor de hotelketen, die zich daarvoor enkel op vakantieresorts concentreerde.