17/01/2024- RIU Hotels & Resorts groeit jaar na jaar en is steeds op zoek naar opportuniteiten en nieuwe locaties. En die heeft de populaire hotelketen nu gevonden in … Thailand! In New York komt er dan weer uitbreiding.

Sinds de opening van haar eerste stadshotel in centrum New York (in 2016) gaat het hard voor RIU Hotels & Resorts in de Big Apple. Zo hard zelfs dat de hotelketen – na RIU Plaza Times Square & RIU Plaza Manhattan Times Square – nu al een derde gloednieuw hotel in de stad op de planning heeft staan: “RIU Plaza Broadway”. Opnieuw zal er met dit nieuwe hotel weer gemikt worden op een mix van citytrippers (leisure) en zakenreizigers (business). Dit hotel zal dus in de buurt van de beroemde theaters, richting Central Park komen. Een concrete openingsdatum van dit 3e New Yorkse RIU hotel is nog niet bekendgemaakt.

 

Expansie in Azië

Ook voor een ander nieuw RIU hotel is de openingsdatum nog niet vrijgegeven (en dat kan ook nog even duren), maar onlangs heeft RIU wel grond aangekocht voor een gloednieuw strandhotel in een land waar het momenteel nog niet actief is, nl Thailand! Die grond bevindt zich meerbepaald aan Mai Khao Beach in Phuket, waar ook verschillende andere bekende hotelgroepen reeds hotels uitbaten.

 

Met Thailand zal er over enkele jaren dus opnieuw een vervolg komen aan de uitbreiding van RIU in Azië. Thailand wordt daarmee de vierde Aziatische bestemming voor RIU, na Sri Lanka, de Malediven en Dubai (VAE).

 

Foto’s @Unsplash & RIU (logo)