26/10/2021- Avonturiers die ver willen reizen, kunnen voortaan met Royal Caribbean International de wereld rond varen. De cruiserederij legt de lat hoog voor haar eerste Ultimate World Tour. Het schip Serenade of the Seas bezoekt op dit episch avontuur van 274 nachten de zeven continenten, meer dan 150 bestemmingen in 65 landen en 11 wereldwonderen.

 

De wereldreis start op 10 december 2023 en duurt tot 10 september 2024. Reizigers zullen in de tijdspanne van die 9 maanden naar 57 bestemmingen varen die nieuw zijn voor de rederij. De reeks omvat onder meer Casablanca in Marokko, Qaqortoq in Groenland en Shimizu in Japan, de toegangspoort tot Mount Fuji. Gasten kunnen diep in veel van ‘s werelds adembenemende wonderen duiken, van Machu Picchu in Peru tot de Taj Mahal in India, en verschillende culturen en pittoreske kusten ervaren in alle uithoeken van de wereld, allemaal in één spectaculair avontuur. Klik hier voor een map van de Ultimate World Tour.

 

Verloren tijd inhalen

“Dit is de wereldcruise der wereldcruises”, zegt Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International. “Meer dan ooit hebben mensen het besluit genomen om de wereld rond te reizen en de verloren tijd in te halen. Royal Caribbean maakt dat waar met de ultieme vakantie die diegenen verwelkomt die op zoek zijn naar avontuur en verkenning om met ons over de hele wereld te proeven, te dansen en te dromen.”

 

Ook 4 deelsegmenten mogelijk

Wie niet de volledige negen maanden wil meevaren, kan opteren voor één van de vier deelsegmenten.

‘Round the Horn: Americas and Antarctica Expedition’ van 10 december 2023 tot 11 februari 2024 omvat 3 continenten en 36 bestemmingen. Op dit traject vaart Serenade of the Seas vanuit Miami naar de Caraïben en het met gletsjers bezaaide Antarctica en Kaap Hoorn. Het schip volgt daarna de Amerikaanse westkust tot in Los Angeles.

‘Wonders of Asia and the Pacific Expedition’ bezoekt van 11 februari tot 9 mei 2024 vanuit California 40 bestemmingen in Oceanië en Azië. Onderweg meert het schip onder meer aan in Moorea, Tahiti, Frans-Polynesië, Nieuw-Zeeland, Australië, Bali, China, India, Vietnam, Maleisië en Japan.

‘Middle East Treasures and Marvels of the Med Expedition’ van 9 mei tot 10 juli 2024 begint in Dubai, strekt zich uit over drie continenten en omvat 44 bestemmingen. Op het vaarschema staan Jordanië, Egypte, Turkije, Griekenland, Kroatië, Italië en Frankrijk.

‘Capitals of Culture’ van 10 juli tot 10 september 2024 brengt de deelnemers van Spanje naar Marokko, de Atlantische kusten, Rusland en Noorwegen. Via IJsland en Groenland keert Serenade of the Seas tot slot terug naar Miami, het eindpunt van de eerste Ultimate World Tour.

Meer info over deze wereldcruise, de deelsegmenten of over andere cruises met Royal Caribbean kan je vinden bij jouw reisagent en bij Cruise Connection die in België en het Groothertogdom Luxemburg optreedt als generaal verkoopagent voor Royal Caribbean International.

Foto’s @ Royal Carribean International