23/05/2019- Oasis of the Seas, het eerste schip uit de Oasis klasse van rederij Royal Caribbean, wordt 10 jaar na haar lancering in een nieuw kleedje gestoken en krijgt heel wat nieuwe voorzieningen. Daarmee wordt het ooit zo revolutionaire schip naar de modernste standaarden van de rederij geüpgraded.

Het schip zorgde bij haar lancering in 2009 door haar architectuur en omvang voor een revolutie in de cruise-industrie, maar zal nu door een grondige renovatie in het kader van het Royal Amplified-programma naar de modernste standaarden en faciliteiten van de rederij worden geüpgraded. Royal Caribbean International investeert dit najaar daarvoor meer dan 150 miljoen Euro.

Zo worden de buitendekken van het schip volledig heringericht met Caraïbisch geïnspireerde zwembaden, het kinderwaterpark Splashaway Bay en The Lime & Coconut Bar. Adrenalinezoekers zullen zich kunnen uitleven in de Ultimate Abyss, de langste glijbaan op zee die tien dekken overbrugt en op The Perfect Storm, een set van drie waterglijbanen.

 

Na de renovatie zullen gasten ook kunnen kiezen uit maar liefst 23 verschillende eetgelegenheden. Wie trek heeft in een snelle hap kan er voortaan terecht in Portside BBQ met een authentiek vleesmenu geïnspireerd op de beste barbecue in de Verenigde Staten, het Mexicaanse El Loco Fresh en de Playmakers Sports Bar & Arcade. De laatste twee werden eerder al met succes geïntroduceerd aan boord van Symphony of the Seas.

 

Het nachtleven aan boord van Oasis of the Seas krijgt ook een nieuwe betekenis met Spotlight Karaoke in de Royal Promenade en Music Hall waar coverbands optreden. Ook de Bionic Bar waar robot-barmannen de cocktails shaken, krijgt zijn plaats naast klassiekers als Boleros, Schooner Bar, Blaze Nightclub & Comedy en de Engelse pub Atlas & Globe. Tot slot worden de kindervoorzieningen opgefrist. Het aanbod aan gezinsvoorzieningen breidt uit met de laser tag game Clash for the Crystal City en de escape room Mission Control: Apollo 18.

New York als thuisbasis

De vernieuwde Oasis of the Seas komt op 24 november terug in de vaart en zal vanaf Royal Caribbean’s nieuwe Terminal A in PortMiami weekcruises verzorgen naar de Oostelijke en Westelijke Caraïben. In mei 2020 vaart het schip vanuit Florida naar de Big Apple en wordt meteen het grootste cruiseschip ooit met New York als thuishaven.

Cruises met de Oasis of the Seas zijn te boeken via de reisagent, cruise touroperators of via Cruise Connection, General Agent voor de rederij in België & Luxemburg.