Spreekt HongKong tot je verbeelding en stiekem altijd al de iconische skyline van die stad live willen bewonderen? Binnenkort wordt een tripje HongKong in ieder geval een stuk gemakkelijker want vanaf eind maart vliegt de Aziatische luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific 4X per week rechtstreeks van Brussel naar “het New York van Azië”. En daar is best wat te beleven! 

Als lid van de wereldwijde luchtvaartalliantie Oneworld zal Cathay Pacific vanaf 25 maart met een Airbus A350 vier vluchten per week uitvoeren vanaf Brussels Airport: op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag. De vliegtuigen zullen rond 7u ‘s morgens landen op Brussels Airport en in de vroege namiddag, rond 13u, terugkeren naar Hongkong.

Vorig jaar reisden ongeveer 50.000 passagiers tussen Hongkong en België. De directe route naar Hongkong biedt een groot potentieel voor Belgische zakenreizigers, die
Hongkong op nummer 1 zetten als meest begeerde bestemming, vanwege de aansluitende verbindingen met China, de Filippijnen, Indonesië, Vietnam, Australië, enz.

Wat te doen in Hongkong?

Maar ook vakantiegangers zullen de vlucht kunnen appreciëren want “Het New York van Azië” kent genoeg bezienswaardigheden en activiteiten om te ontdekken. Zoals “The Peak”, het hoogste punt van de stad waar je een waanzinnig uitzicht hebt over de stad. Of de Man Mo Tempel, de oudste en beroemdste tempel, opgedragen aan de God van de Literatuur en de God van de Oorlog. Binnen wordt je bevangen door wierrook & buiten kan je er je toekomst laten voorspellen.

Wie van pretparken houdt, moet zeker naar Ocean Park, een amusementspark waar alles rond het leven in de zee draait. S’avonds is een wandeling op de Avenue of Stars (de Hongkongse versie van de “Walk of Fame”) zeker een must. Daar heb je een schitterend zicht op het dagelijkse spektakel ‘Symphony of Lights’: elke avond om 20.00 begint een indrukwekkende lichtshow vanaf 18 wolkenkrabbers.

En tenslotte kan je vanuit Hongkong niet terugkeren zonder extra bagage. Hongkong is immers nog steeds hét Aziatische shoppersparadijs. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop en vaak voor veel schappelijker prijzen dan in Europa.

Cathay Pacific staat bekend als één van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld wegens de uit stekende kwaliteit van haar passagiersservice.