10/11/2020- Qatar Airways heeft nieuwe, vereenvoudigde tariefcategorieën in alle reisklassen gelanceerd om haar passagiers een grotere keuze en flexibiliteit te bieden. Vanaf vandaag biedt Qatar Airways daarom in totaal zes nieuwe tariefcategorieën aan.

In Business Class zijn er voortaan 3 tariefcategorieën, nl Business Classic, Business Comfort & Business Elite. In Economy Class zijn dit Economy Classic, Economy Convenience & Economy Comfort.

Elk van de nieuwe tariefcategorieën biedt passagiers een duidelijke, aparte reeks producten en diensten die voldoen aan verschillende klantenbehoeften.

Economy Class

Wat is er allemaal inbegrepen bij de verschillende Economy klassen (opgelet: prijs altijd afhankelijk van vluchtdatum)

Passagiers die bijvoorbeeld Economy Class-tickets boeken, mogen vijf kilo extra bagage inchecken bij elke hogere tariefcategorie. Wie een Economy Class Comfort-ticket boekt, kan ook gratis zijn of haar stoelkeuze maken, terwijl wie een Economy Comfort- of Business Elite-ticket koopt, ook onbeperkt en gratis wijzigingen kan aanbrengen in de reisdatum en recht heeft op een terugbetaling zonder kosten.

 

 

Business Class

Wat is er allemaal inbegrepen bij de verschillende Business klassen (opgelet: prijs altijd afhankelijk van vluchtdatum)

In Business Class is er vanaf nu dan weer een vereenvoudigde Business Class waarbij online stoelkeuze vooraf en toegang tot de lounges niet meer standaard inbegrepen zijn. In alle klassen kunnen leden van de Qatar Airways Privilege Club meer Qmiles verdienen, volgens de tariefcategorie die zij kiezen.

 

 

 

Flexibiliteit

“Onze nieuwe tariefcategorieën zijn bedoeld om meer eenvoud, keuze en flexibiliteit te bieden aan onze passagiers en een gevolg van onze ambitie om onze klanten een best-in-class dienstverlening te bieden” aldus Akbar Al Baker, Group CEO van de Qatar Airways Group. “Met de nieuwe categorieën is het voor de klant heel duidelijk wat hij koopt – er zijn geen verborgen of bijkomende kosten.” zo klinkt het.

De nieuwe klasses zijn boekbaar via de reisagent en op de site van de airline. Voor klanten die rechtstreeks bij de airline boeken, reserveert Qatar Airways een aantal aanvullende producten en diensten voor elk van zijn tariefcategorieën. Deze omvatten de mogelijkheid om tickets in te wisselen voor een toekomstige reisvoucher en kortingen tot 40 procent bij Qatar Duty Free (QDF) verkooppunten van retail en eetgelegenheden op Hamad International Airport (HIA).