09/08/2019- Het is zover: het Directoraat-generaal Luchtvaart van de FOD Mobiliteit heeft Air Antwerp een vliegvergunning (AOC) en een exploitatievergunning toegekend. De gloednieuwe airline kan dus van start gaan met haar commerciële activiteiten en zal vanaf 9 september 6 dagen per week vanuit Antwerpen naar London City Airport vliegen. Air Antwerp heeft op deze route een codeshare-overeenkomst gesloten met KLM.

Air Antwerp, waarvan KLM en het Ierse CityJet de aandeelhouders zijn, zal op weekdagen 3X per dag heen en terug tussen Antwerpen en Londen City vliegen. Op zondagavond biedt Air Antwerp één vluchtfrequentie aan. Op zaterdag wordt er op de route niet gevlogen. De vluchten zullen uitgevoerd worden met een Fokker 50 turboprop, die plaats biedt aan 50 passagiers.

Opnieuw rechtstreekse verbinding naar Londense Docklands

“Het bekomen van de AOC is een belangrijke mijlpaal in de prille geschiedenis van onze luchtvaartmaatschappij” aldus Johan Maertens, CEO van Air Antwerp. “Eindelijk zullen zakenmensen vanuit het centrum van Londen opnieuw naar de Antwerpse metropool kunnen vliegen. Ook voor het Antwerpse bedrijfsleven – en de diamantnijverheid en de havengemeenschap in het bijzonder – is het goed nieuws dat er opnieuw een directe link is naar de Londense Docklands.”

De ticketverkoop gaat volgende week van start via www.airantwerp.com en www.klm.com.