18/12/2020- Deze week onthulde luxecruiserederij Celebrity Cruises haar Europees programma voor zomer 2022 en opvallend nieuws: de gloednieuwe Celebrity Apex krijgt in zomer 2022 Amsterdam als thuishaven…

De luxerederij positioneert in de zomermaanden van 2022 maar liefst 6 schepen (Celebrity Apex, Edge, Silhouette, Constellation, Infinity en Reflection) in Europese wateren. Fijn nieuws voor de Benelux: het nieuwste paradepaardje van de rederij, nl de Celebrity Apex die dit voorjaar pas werd opgeleverd (en door de Coronacrisis nog geen cruises met passagiers aan boord heeft kunnen maken), zal in zomer 2022 een heel seizoen lang cruises vanuit Amsterdam uitvoeren.

Vaarroutes

Vanuit de Nederlandse hoofdstad zal het tweede schip in de Edge-klasse in totaal 8 cruises maken. Het gaat om 8- tot 13-daagse cruises naar bestemmingen zoals IJsland & Ierland, de Noorse fjorden, Scandinavië & Rusland, de Britse Eilanden en Portugal, Spanje & Frankrijk. De eerste Apex cruise vanuit Amsterdam vertrekt op 7 juni 2022 (IJsland en Ierland) en de laatste vaart op 11 september 2022 uit richting Middellandse Zee met bestemmingen in Frankrijk, Portugal, Spanje en het Italiaanse Rome als eindbestemming.

De Celebrity Apex wordt in 2022 de opvolger van de Celebrity Reflection die volgend zomer (2021) al vanuit Amsterdam vaart. Er staan tussen 5 mei 2021 en 4 september 2021 12 cruises gepland naar IJsland & Ierland, de Noorse fjorden, Scandinavië & Rusland, de Britse Eilanden en Portugal, Spanje & Frankrijk.

All inclusive

Voor al haar cruises hanteert Celebrity Cruises sinds kort een all-inclusive formule waarbij dranken, Wifi aan boord en fooien standaard zijn inbegrepen.

Alle Celebrity Cruises zijn boekbaar via de reisagent.