22/05/2025- Oceania Cruises vervroegt de inauguratiecruise van haar aankomende nieuwste schip Allura met een week. De eerste reis van het schip zal nu vertrekken vanuit Triëste in Italië op 18 juli 2025.

De Allura zal dan in zes dagen tijd varen naar Athene (Griekenland) met stops in Rijeka en Dubrovnik (Kroatië) Ravenna (Italië) en Kotor in Montenegro.

De rest van de zomer van 2025 brengt het schip dan door in het Middellandse Zeegebied vooraleer het naar de Oostkust van Noord-Amerika zal varen voor een reeks cruises naar bestemmingen in Canada en New England. Deze zullen een nieuw geïntroduceerde “Taste of Oceania Cruises” route omvatten, die van 30 september tot 3 oktober 2025 vanuit New York heen en weer vaart.

Daarna trekt het schip zuidwaarts voor een winterseizoen in het Caribisch gebied met als thuishaven Miami.

 

Vooruitgang

“Dankzij de vooruitgang die onze gewaardeerde partners bij Fincantieri hebben geboekt, zijn we verheugd dat we Allura een week eerder dan gepland in de vaart kunnen brengen”, aldus Frank A. Del Rio, president van Oceania Cruises. “Ik ben verheugd dat we Allura kunnen presenteren tijdens een eenmalige proefreis om het schip te laten zien aan ambitieuze reizigers die op zoek zijn naar een ultra-premium cruise-ervaring, en die nog beter, zeullen kunnen afmeren vanuit het centrum van Manhattan, hart van New York City.”

Allura wordt het achtste schip in de vloot van Oceania Cruises en het tweede schip in de Allura-klasse, na het debuut van het zusterschip Vista in mei 2023.

 

foto’s @ Oceania Cruises