19/01/2021- Na een tijdelijke stop tijdens de feestdagen kondigt MSC Cruises vandaag aan dat de rederij haar Middellandse Zee cruises aanstaande zondag (24 januari) zal hervatten.

Het laatste ministerieel besluit van de Italiaanse overheid geeft immers toestemming om de cruiseactiviteiten te hervatten, op voorwaarde dat ze ondersteund worden door een gedegen gezondheids- en veiligheidsprotocol. Het gezondheidsprotocol van MSC Cruises is afgelopen zomer door de Italiaanse gezondheids-, transport- en veiligheidsautoriteiten goedgekeurd.

Al 30.000 veilige Post Covid passagiers

Sindsdien kon de onderneming al meer dan 30.000 passagiers veilig laten cruisen aan boord van 2 van haar in Italië gevestigde schepen. Voor passagiers uit België vereist het gezondheidsprotocol van MSC Cruises een negatieve PCR-test minder dan 72 uur voor het aan boord gaan. Bovendien moeten Belgen na de laatste door de Italiaanse regering aangekondigde maatregelen ook een negatieve test (PCR of antigenen) van minder dan 48 uur voor binnenkomst op het Italiaanse grondgebied voorleggen. Tijdens de feestdagen en tot de publicatie van het laatste ministeriële besluit waren de cruiseactiviteiten in Italië tijdelijk opgeschort als gevolg van nieuwe beperkende maatregelen van de plaatselijke autoriteiten.

Vlaggenschip

Nu worden de activiteiten dus hervat. Het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises, de MSC Grandiosa, zal zijn wekelijkse route hervatten vanuit Genua (Italië) en de Italiaanse havens van Civitavecchia (Rome), Napels, Palermo en Valletta, Malta, aandoen. Inscheping is mogelijk in alle Italiaanse havens.

De cruises – met een beperkt maximaal aantal passagiers aan boord- zijn boekbaar via de reisagent.