28/03/2024- De Turkse luxe hotelgroep Maxx Royal Resorts opent binnenkort een derde hotel in Turkije, meerbepaald in Bodrum. Opvallend: waar ze voor beide huidige hotels standaard all-inclusive hanteren, kiest Maxx Royal Resorts voor hun nieuwe hotel voor de bed & breakfast formule.

Maxx Royal Bodrum wordt na Maxx Royal Belek Golf Resort en Maxx Royal Kemer Resort in Antalya de derde accommodatie van het merk in Turkije. De opening staat momenteel gepland in mei van dit jaar.

Het 28 hectare grote kustresort met zes zwembaden ligt op een privéschiereiland in Golturkbuku en biedt 282 kamers van 3 verschillende types, waaronder 2 soorten suites en villa’s.

De Presidential Villas bijvoorbeeld hebben een oppervlakte van 11.442 vierkante meter en beschikken over vijf slaapkamers, een verwarmd zeewaterzwembad, een stoombad, een sauna, een jacuzzi en een fitnesscentrum.

 

Samenwerking

Voor het nieuwe hotel in Bodrum is Maxx Royal een unieke samenwerking aangegaan met Scorpios, het creatieve strandconcept dat voor het eerst werd bedacht op het Griekse eiland Mykonos in 2014. Scorpios zal 24u/24u de hotelgasten verwelkomen en hen “cross-culturele experimenten” op het gebied van muziek, kunst en welzijn bieden, en dit in een rituele sfeer.

Wie van wellness houdt, zal ook niet tekort komen. De Maxx WellBeing Spa van 48.437 m² zal over 20 behandelkamers beschikken, met een menu van holistische en op wetenschap gebaseerde behandelingen. Een Medi-Spa gedeelte met negen high-tech behandelkamers richt zich op niet-invasieve anti-aging ervaringen. De spa voorziet ook een hydro- en thermale zone met een kruidensauna en een stoombad met kruidenessences, een infraroodsauna, een zoutkamer, een regenkamer, een kneipwandeling, een hamam met behandelkamers en een Tepedarium-relaxruimte.

 

Gastronomie

Het hotel wordt standaard als kamer met ontbijt aangeboden, maar dat wil niet zeggen dat gasten niet uitgebreid in het hotel kunnen lunchen en dineren. Meer zelfs: er zijn maar liefst zeven à la carte restaurants. Traditionele Griekse gerechten worden bv aangeboden in de rustieke taverna van Manos, terwijl Russische en Franse fusiongerechten zullen worden geserveerd in Caviar Kaspia.

En wie wil, kan zelfs op sterrenniveau eten. De Italiaanse sterrenchef Alfredo Russo heet gasten van harte welkom in Oro, waar hij traditionele smaken met inventieve flair zal mengen en zijn unieke stijl creëert . Hij belooft een ongeëvenaarde gastronomische ervaring met handgemaakte pasta’s, groentegerechten die veranderen in culinaire meesterwerken wanneer ze worden aangevuld met vlees en iconische “signature dishes”.

Maxx Royal Hotels wordt ondermeer door luxetouroperator Pegase in België aangeboden.

 

Foto’s @ Maxx Royal Resorts