26/10/2022- Deze ochtend werd – na een sluiting van de luchthaven van 5 weken- de vernieuwde startbaan van Luchthaven Antwerpen in gebruik genomen. Tijdens een interview naar aanleiding van die gebeurtenis werd ook vrijgegeven dat er begin 2023 opnieuw vluchten vanuit Antwerpen naar Londen City op de planning staan.

De regionale luchthaven mocht tijdens afgelopen zomer 64.529 passagiers ontvangen (dit is 96% van 2019) en naast de verschillende TUI fly vluchten zal Antwerp Airport vanaf december ook de wintervluchten van SkyAlps richting Bolzano (Zuid Tirol) zal faciliteren.

Dat gebeurt dus met een volledig vernieuwde startbaan, die voor de goede verstandhouding met de buurt exact dezelfde afmetingen kent als voorheen.

 

Sterk dossier, maar maatschappij nog geheim

Naar aanleiding van de feestelijke opening van die startbaan loste luchthavencommandant Wim Verbist ook het nieuws dat het tegen begin 2023 een herneming van de vluchten tussen Antwerpen en Londen City verwacht.

“Het dossier is nog niet 100% rond maar het ziet er zeer sterk uit” zo sprak Verbist. De vluchten werden tot 2 jaar geleden uitgevoerd door het vorig jaar ontbonden Air Antwerp (en daarvoor door VLM), maar wie de vluchten nu gaat uitvoeren, wordt nog even geheim gehouden.

Daarnaast verwacht de Antwerpse luchthaven volgend zomerseizoen ook weer een mooi vluchtprogramma van TUIfly. De airline zet al jaren sterk in op vluchten vanuit regionale luchthavens en plant in voorjaar 2023 zelfs 3 gloednieuwe drie E195-toestellen op de Antwerpse luchthaven te stationeren.