22/05/2019- Vanaf komend winterseizoen biedt KLM weer 2 directe vluchten per week aan tussen Amsterdam Schiphol en het Caraïbische eiland Sint Maarten. De huidige tussenstop op Curaçao vervalt dan, waardoor reizigers in iets meer dan negen uur tijd in het paradijs staan.

Tot orkaan Irma in september 2017 over het eiland raasde, vloog KLM steeds rechtstreeks van en naar St. Maarten. Het aantal reizigers liep na de natuurramp echter zwaar terug en KLM besloot daarom een stop te maken op Curaçao, om extra passagiers op te pikken.

Succesvolle wederopbouw

Maar het afgelopen jaar heeft St. Maarten met succes hard gewerkt aan de wederopbouw. Toeristen genieten er weer volop van een vakantie met hagelwitte stranden, azuurblauwe zee en een bijzondere mix van culturen. De tussenstop in Curaçao is volgens de airline dan ook niet langer nodig.

“De relatie tussen St. Maarten en KLM gaat ver terug en is altijd heel belangrijk geweest voor KLM,” vertelt Daan Pijzel, Director Commercial Air France KLM Benelux. “We zijn dan ook blij dat we weer twee rechtstreekse vluchten per week kunnen bieden en samen met onze Partner Air France brengen we een dagelijkse verbinding tot stand”. Ook May-Ling Chun, Director of Tourism SMTB, is verheugd over de terugkeer van de directe KLM vluchten. “Dit is niet alleen goed nieuws voor St. Maarten, maar ook voor de naburige eilanden. We promoten niet alleen St. Maarten als ‘twee landen’ bestemming, maar ook het eilandhoppen naar Saba, St. Eustatius, Anguilla en St. Barth, om maar een paar schitterende eilanden te noemen.”