Ondanks de opkomende “digitale detox” trend, blijkt gratis WIFI in een hotel voor vele vakantiegangers een steeds belangrijker criterium bij hun vakantiekeuze. Toch gaat al die tijd op de smartphone vaak ten koste van de quality time met het gezin. Daar wil de Amerikaanse hotelketen Wyndham Grand Hotels, die ook hotels in Europa uitbaat, graag iets aan doen. Daarom krijgen gezinnen die hun GSM in bepaalde van hun hotels even loslaten, bij hen nu korting.

Uit een recente rondvraag van de Amerikaanse  hotelketen, die ook hotels heeft in Griekenland,  Oostenrijk, Turkije en Duitsland, blijkt dat kinderen zich vaak het slachtoffer voelen wanneer ouders ook op vakantie vergroeid zijn met hun telefoon. Zo’n 54% van de bevraagde kinderen vond dat mama en/of papa teveel met zijn GSM bezig was. 32% gaf daarbij bovendien aan zich dan onbelangrijk voor zijn of haar ouders te voelen.

GSM in kluisje

Om deze spijtige trend tegen te gaan, lanceert de keten daarom eind deze maand het “Reconnected Programma” in 5 van haar Amerikaanse hotels (nl Clearwater Beach, Orlando Bonnet Creek, Chicago Riverfront, Hotel Galvez en The Mills House, red.). Dat programma biedt reizende gezinnen een korting van 5% aan, maar alleen als ze hun telefoon regelmatig opbergen in een speciaal daarvoor voorzien kluisje. Aan het kluisje hangt bovendien een timer zodat de locker pas weer geopend kan worden als er voldoende tijd offline werd doorbracht.

Analoge jeugd

Het programma dat inzet op het plezier van een analoge jeugd zal in de geselecteerde hotels beschikbaar zijn van 23 februari tem 3 september, op basis van de beschikbare kluisjes.

Travel Like A Pro is alvast benieuwd op het concept navolging van andere hotels zal krijgen…