02/08/2022- Brussels Airlines lanceert een opvallende video om de aandacht van haar passagiers naar de belangrijke veiligheidsinstructies van een vlucht te trekken. Volledig in lijn met haar lange traditie om het allerbeste van België op de wereldkaart te zetten, nam de nationale luchtvaartmaatschappij de iconische Belgische band Hooverphonic onder haar vleugels. De groep schreef op basis van de exacte tekst van de instructies een catchy nummer. Het resultaat is een unieke clip, waarbij de song gemixt wordt met surrealistische beelden met onder meer een artistiek eerbetoon aan Magritte, nog een voorbeeld van Belgische excellentie. Vanaf deze maand wordt de video uitgerold op alle langeafstandsvliegtuigen van de maatschappij.

Om de aandacht van haar passagiers te blijven trekken naar de cruciale veiligheidsinstructies aan boord, kiest Brussels Airlines al vele jaren voor creatieve video’s in plaats van de klassieke veiligheidsfilmpjes. Eerder werden bv de Rode Duivels al ingezet om de instructies te geven. Gisteren lanceerde Brussels Airlines in het bijzijn van Travel Like A Pro  een gloednieuwe veiligheidsvideo die vanaf deze maand ook te zien zal zijn op haar langeafstandsvluchten.

Volledig in lijn met haar lange traditie om het allerbeste van België op de wereldkaart te zetten, nam de nationale luchtvaartmaatschappij de iconische Belgische band Hooverphonic onder haar vleugels.

Het resultaat mag er zijn: een vier minuten durende clip met aanstekelijke song ondersteund door een visueel pareltje met subtiele referenties aan andere Belgische artiesten zoals Magritte.

Prioriteit

“De veiligheidsinstructies die we aan boord geven bij vertrek zijn essentieel. Veiligheid is onze prioriteit maar dat staat niet synoniem aan saai bij Brussels Airlines. Al jaren proberen we met humor en creativiteit de aandacht van onze passagiers te trekken. Het resultaat van de unieke samenwerking met Hooverphonic is daar het perfecte voorbeeld van. We zijn erg blij dat onze Belgische trots de uitdaging is aangegaan en alles uit de kast heeft gehaald om een verrassende song en clip te creëren die vanaf vandaag de wereld rond zal gaan.” aldus Michel Moriaux, Head of Marketing bij Brussels Airlines.

Al jaren is Brussels Airlines een vliegende ambassadeur van België en biedt ze aan boord onder meer een selectie van Belgische bieren, wijnen en pralines aan. Vanaf nu dus ook Belgische muziek.

Hoe de volledige safety video eruit ziet, ontdek je hier