09/10/2023- De Saoedi-Arabische lowcost airline Flynas opent binnenkort een nieuwe opvallende route tussen Jeddah en Brussels Airport.

Vanaf zaterdag 2 december zou er het hele jaar door 3X per week (op di, do en za) worden gevlogen met een moderne Airbus A320neo. De rechtstreekse vluchten – met een vluchttijd van 6 uur- staan nu al gepubliceerd in het boekingssysteem op de website van de airline & werden ook door betrouwbare bron bevestigd aan Travel Like A Pro/Travel Express Benelux.

 

Toerisme uitbouwen

Het is geen geheim dat Saoedi-Arabië het toerisme naar haar land groots verder wil uitbouwen. De afgelopen maanden nodigde Visit Saudi ook al verschillende Belgische touroperators & journalisten uit om het land en haar toeristische mogelijkheden/ accommodaties persoonlijk te gaan verkennen.

Jeddah is alvast een bruisende kosmopolitische stad met vele internationale hotels en grote evenementen zoals het Red Sea International Film Festival en de Formule 1 Grand Prix.

 

Ambitieuze airline

Flynas is bovendien ook geen kleine speler. De lagekostenmaatschappij heeft de afgelopen maand niet minder dan vijf A320neo’s aan de vloot toegevoegd, waardoor deze vloot momenteel al uit 56 toestellen bestaat. De airline verbindt meer dan zeventig binnenlandse en internationale bestemmingen met meer dan 1500 wekelijkse vluchten en heeft sinds haar lancering in 2007 al meer dan 60 miljoen passagiers vervoerd. Volgens “Saudi Vision 2030” ambieert Flynas 165 binnenlandse en internationale bestemmingen tegen 2030.

(foto’s @ Flynas)