Ryanair heeft de derde fase van haar “Always getting better”-plan voorgesteld en introduceert daarbij een “Leisure Plus” tarief waarbij seat reservation, automatische check-in, priority boarding en 20kg bagage standaard zijn inbegrepen. De Ierse lowcost airline (die ook vanuit Brussel en Charleroi vliegt) wil daarmee naar eigen zeggen een upscale product aanbieden aan welgestelde leisure reizigers die wel sommige maar niet alle voordelen willen van het reeds bestaand Business Plus pakket van Ryanair.

Ook komt er deze zomer een speciale website met kortingstarieven voor groepen. “We zijn ervan bewust dat welgestelde klanten die meer service willen & groepen nu nog vaak bij een reisagent boeken, maar die sturen deze nog te vaak nog naar de reguliere airlines” aldus marketingverantwoordelijke Kenny Jacobs. “Dat willen we met deze nieuwe introducties dus voortaan voorkomen”.

Naast deze introducties worden ook het interieur van de toestellen verbeterd (met ondermeer meer beenruimte en grotere ramen) en wordt het Business Plus tarief geoptimaliseerd aan de wensen van zakenreizigers. In Ierland komt er zelfs ook een eigen reisagentschap voor schoolreizen.