13/05/2024- Sinds kort -8 mei- is het bagagebeleid van Corendon (Dutch) Airlines voor vluchten van/naar Nederland veranderd. Voortaan is het alleen toegestaan om kleine handbagage-items die onder de stoel passen nog gratis mee te nemen aan boord.
Onder kleine items verstaat Corendon (hand)tassen en rugzakken met afmetingen van max. 40x30x20 cm. Grotere items- zoals sporttassen en trolleys- kunnen voortaan alleen nog tegen betaling worden meegenomen.
Daarmee volgt Corendon Airlines het voorbeeld van Transavia, die eerder dit jaar ook al grote handbagagestukken betalend maakte.
Niet voor vluchten vanuit Brussel en Düsseldorf
Het beleid geldt voor vluchten van en naar alle Nederlandse luchthavens waarop Corendon Dutch Airlines actief is: Maastricht, Amsterdam Schiphol, Groningen, Rotterdam en Eindhoven.
Uitzondering bij Corendon zijn de vluchten tussen Schiphol en Curaçao, alsook de Corendon Airlines vluchten van/naar Brussel en Düsseldorf.
Opgelet: Voor boekingen gemaakt vóór 8 mei verandert er niets. Deze dossiers blijven onderhevig aan de voorwaarden die geldig waren op datum van boeking en is het nieuwe bagagebeleid niet van toepassing.