Emirates, de grootste internationale luchtvaartmaatschappij ter wereld die ook dagelijks 2X van/naar Brussel vliegt, zoekt momenteel Belgische kandidaten om de multinationale cabin crew te versterken. De airline met thuisbasis Dubai nodigt kandidaten uit om online te solliciteren.

Emirates is op zoek naar zowel vrouwen als mannen om een flink aantal nieuwe vacatures in te vullen. De luchtvaartmaatschappij voegt immers regelmatig nieuwe routes aan haar netwerk toe en breidt zijn vloot voortdurend uit met extra toestellen. Om die groei te ondersteunen, zijn nieuwe mensen nodig.

“Cabinepersoneel krijgt een uitgebreid verloningspakket met een brede waaier extra’s: een belastingvrij salaris, gratis mooie, gedeelde huisvesting in Dubai, gratis transport van en naar het werk, een medische en tandzorgverzekering evenals exclusieve kortingen op shopping en vrijetijdsactiviteiten in Dubai. Daarnaast genieten het cabinepersoneel en hun familie en vrienden van kortingen op reizen naar alle landen in het groeiende, wereldwijde Emirates-netwerk, dat zes continenten dekt” zo luidt de vacature.

Geen ervaring vereist maar wel minimumcriteria
Ervaring is niet vereist om in aanmerking te komen voor de job maar er zijn wel een aantal criteria. Zo moeten kandidaten minstens 21 jaar zijn op het moment van hun sollicitatie. Ook de lichaamslengte is van belang: kandidaten moeten minstens 212 cm groot zijn als ze op hun tenen staan en hun armen naar boven uitstrekken.

“Ons cabinepersoneel is open, hulpvaardig, vriendelijk, servicegericht en spreekt vlot andere talen. Die kenmerken zijn een absolute must om onze klanten die buitengewone reiservaring aan te bieden waar Emirates voor bekend staat – en al meermaals voor in de prijzen viel. Het is een boeiende tijd voor ons want Emirates blijft groeien in België en daarbuiten.” aldus Jean-Pierre Martin, Country Manager Belgium bij Emirates.

Al 100 Belgische piloten en 80 Belgische cabinemedewerkers

Emirates vliegt momenteel naar 158 bestemmingen op zes continenten, met een moderne vloot van 267 widebody-toestellen. De luchtvaartmaatschappij beheert het grootste aantal Boeing 777- en Airbus A380-toestellen ter wereld. De luchtvaartmaatschappij stelt ondertussen meer dan 100 Belgische piloten en bijna 80 Belgische cabinemedewerkers tewerk. Emirates vliegt sinds 2014 ook naar Brussel. Momenteel zijn er twee vluchten per dag tussen Brussel en Dubai, met aansluiting naar meerdere steden in het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Australasië.

Online solliciteren kan via http://www.emiratesgroupcareers.com/cabin-crew