14/09/2023- Brussels Airlines voegt een tiende long haul vliegtuig toe aan haar vloot en met die extra capaciteit kan de Afrika-expert van Lufthansa Group de route naar Nairobi (hoofdstad van Kenia) heropenen.

Nairobi is geen onbekend terrein voor Brussels Airlines: tussen 2002 en 2015 was de stad al een deel van het netwerk. In totaal vliegt Brussels Airlines dan op 18 bestemmingen in Sub-Saharaans Afrika.

 

Dagelijkse service

Maar er komt niet enkel een nieuwe bestemming bij, dankzij het extra long haul vliegtuig kan het aantal vluchten naar Kigali (Rwanda) ook opgevoerd worden tot een dagelijkse service. En een extra vliegtuig betekent natuurlijk ook extra werkgelegenheid: 60 extra piloten en cabinemedewerkers zullen aangeworven worden & ook bij het grondpersoneel komen er extra jobs bij.

Tickets voor de nieuwe route zijn nu al te koop en in juni zal de eerste vlucht naar Nairobi vertrekken. De vluchten vertrekken ’s ochtends in Brussel, vluchten vanuit Nairobi stijgen ’s avonds op om ’s ochtends in België aan te komen.

Tijdens het zomerseizoen wordt de vlucht zes keer per week uitgevoerd, in het winterseizoen gaat het om vier vluchten per week. Tijdens de winterperiode zullen er extra vluchten komen naar Dakar, Banjul, Monrovia en Freetown.

Foto’s @ Brussels Airlines