Emirates, de nationale luchtvaartmaatschappij  van Dubai, voert dit jaar een reeks verbeteringen door in de cabines van zowel zijn A380- als zijn Boeing 777-toestellen.  Met het eerste type (A380) vliegt Emirates elke dag op Amsterdam, met het tweede type (Boeing 777) wordt dagelijks op Brussel gevlogen. Paradepaardje wordt een volledig vernieuwe “onboard lounge” aan boord van de A380.

Het interieur van de vliegtuigcabines  krijgen een make-over ter waarde van meerdere miljoenen dollars. Het paradepaardje onder de aanpassingen wordt de vernieuwde Onboard Lounge op de flagship Airbus A380-toestellen, waarvan de airline er maar liefst 92 heeft.

Nieuwigheden in de Emirates A380 Onboard Lounge

 De vertrouwde bar in hoefijzervorm blijft bewaard. Wat wel opvallend verandert, is de zitruimte: de vernieuwde Emirates A380 Onboard Lounge krijgt zitplaatsen langs de ramen aan beide zijden van de bar. Zoals in privéjachten komt er een tafeltje bij elke zitruimte en de zitplekken liggen bij het raam, zodat passagiers naar buiten kunnen kijken. De lounge, met een luchtigere “look en feel”  zal comfortabel tot 26 passagiers tegelijk kunnen verwelkomen, waarvan 8 zittend.  Zo wordt het voor de first-en business class passagiers (voor wie de onboard lounge toegankelijk is) nog fijner om te socializen en van alle extraatjes in de lounge te genieten.

Geluidswerende gordijnen

Emirates introduceert ook geluidswerende gordijnen om de Onboard Lounge af te scheiden van de andere cabines. Er komt meer sfeerverlichting, nieuwe raamgordijnen met geïntegreerde led-sfeerverlichting en een audiosysteem voor surround sound.  In de lounge zal ook een groot scherm aanwezig zijn waarop klanten de laatste vluchtinformatie kunnen checken, live tv kunnen kijken of het laatste nieuws en sportupdates volgen.

De nieuwe Emirates A380 Onboard Lounge wordt aan het publiek voorgesteld op de Emirates Infinite Possibilities-stand tijdens ITB Berlin, een van de grootste toeristische beurzen ter wereld. Eén gloednieuwe Emirates A380-toestel wordt momenteel met de vernieuwde lounge uitgerust op de terreinen van Airbus. De eerste A380 met zo’n nieuwe lounge stijgt op in juli van dit jaar.