10/04/2024- 2024 wordt in veel opzichten een bijzondere mijlpaal voor Emerald Cruises. De aanbieder van kleinschalige rivier- en oceaancruises viert z’n 10-jarig bestaan en breidt de innovatieve vloot in een indrukwekkend tempo uit. Na de succesvolle lancering van Emerald Sakara vorig jaar, onthult de cruisemaatschappij nu haar volgende schip: Emerald Kaia. ​

Het gloednieuwe innovatieve jacht Emerald Kaia, met een capaciteit tot maximaal 128 gasten, ademt een intieme sfeer. De pioniersgeest van de luxe cruisemaatschappij zal worden onderstreept door een uitgebreide reeks van nieuwe innovaties. Zo zullen gasten kunnen genieten van een echte superjacht-ervaring dankzij verrijkte specialiteitenrestaurants, ruimere hutten en suites, een herontworpen fitness en een uitgebreide Elements Spa. De nieuwe Elements Spa weerspiegelt daarbij de focus van Emerald Cruises op het voeden van lichaam, geest en ziel en is speciaal gericht op gasten voor wie wellness een essentieel onderdeel vormt van hun luxe reiservaring. ​

“Met de aanzienlijke verrijking op het gebied van design en uitrusting, vormt Emerald Kaia een belangrijke uitbreiding van onze vloot. Er wordt verder gebouwd op de sterke punten van Emerald Sakara en Emerald Azzurra, waardoor we een ongeëvenaarde superjachtervaring zullen kunnen bieden langs de meest fascinerende kustlijnen ter wereld,” aldus Glen Moroney, voorzitter en oprichter van de Scenic Groep – eigenaar van Esmerald Cruises.

 

Combinatie van avontuur en luxe

Emerald Kaia verrast met een ruim opgezette architectuur, het knappe observatie zonnedek op de boeg, uitnodigende cabana’s en de nieuwe Sky Lounge op het uitgestrekte Sky Deck, met adembenemende panoramische uitzichten voor een luxe-ervaring in open lucht. Op het watersport platform, dat uitgebreid is met een nieuwe binnen lounge, zullen gasten avontuur en luxe kunnen combineren door middel van nieuwe watersportmogelijkheden. Er is een toegang voorzien om rechtstreeks vanaf de openlucht fitness naar het platform te zwemmen. Alle hutten en suites van het oceaanjacht zijn ook doordacht ontworpen en tien procent groter voor een ultiem comfort aan boord.

April 2026

Het splinternieuwe luxe jacht zal voor het eerst uitvaren in april 2026. Het aanbod, dat nu reeds gereserveerd kan worden, omvat een scala aan nieuwe bestemmingen en speciaal samengestelde routes langs de mooiste kusten van de Middellandse Zee, de Adriatische Zee en de Egeïsche Zee tot aan de Seychellen.

(Beelden @ Esmerald Cruises)