07/07/2020- Sinds 21 juni zijn de grenzen van Spanje weer open voor alle reizigers van de Europese Unie en Schengenlanden. Onlangs kwamen daar nog de reizigers uit nog enkele andere goedgekeurde wereldwijde landen bij. Maar iedereen die Spanje binnen wil, moet zowieso wél op voorhand een digitaal gezondheidsformulier invullen. 

Het formulier kreeg de naam FCS-Form mee en kan ingevuld worden via https://www.spth.gob.es/. Na het verzenden van het ingevulde formulier (waarin gevraagd wordt naar je gezondheidstoestand-en reisgedrag gedurende de 14 dagen voor afreis) ontvang je een email met daarin een QR code. Deze kan je afprinten of opslaan op je smartphone en zal bij binnenkomst van Spanje worden gescand.

Er is ook een smartphone app met de naam SPTH te downloaden via Google Play en de IOS App Store waarbij je het formulier ook rechtsreeks via deze App kunt invullen.

Papieren versie

Tot 31 juli 2020 kunnen internationale passagiers die het formulier voor de volksgezondheid niet elektronisch hebben kunnen invullen, kunnen dit bij aankomst in Spanje nog op papier indienen. Verschillende airlines delen de formulieren tot dan ook nog aan boord van hun vluchten naar Spanje uit. Na deze datum kan de aanvraag echter enkel nog digitaal.