De voorbereiding van mijn reis is meestal al de halve pret van mijn vakantie.
Niets leukers dan websites afschuimen en je verlekkeren op al die plaatjes van exotische stranden en bezienswaardigheden, luxueuze hotels, kleine lodges, avontuurlijke activiteiten, enz. Of toch maar een cruise dit jaar?

Want dan komt het moeilijkste: het definitief kiezen. Reviews op websites zijn vaak tegenstrijdig en is dat hotel echt wel zo goed gelegen? En is er echt maar 1 kamer meer beschikbaar zoals Booking.com beweert? Zelfs als doorwinterde reisprofessional heb ik soms gaten in mijn kennis. Dan wend ik me tot mijn reisagente, die dagdagelijks hotels boekt (en ze tijdens studietrips persoonlijk bezoekt), precies weet of een hotel familiekamers heeft en of je er buiten kan eten, een persoonlijk verzoek aan de hotelverantwoordelijke voor mij kan doorgeven, enz. Ook voor vluchten biedt ze me alle mogelijkheden. Via haar boekingssystemen (die niet op het internet terug te vinden zijn) ziet ze zo welke vlucht het voordeligst is en waar de overstaptijd tussen 2 vluchten het haalbaarst is. En ze regelt er indien gewenst nog een klaarstaande en betrouwbare transfer naar mijn hotel op mijn eindbestemming bovenop.

Wat die service van een reisagent kost? In tegenstelling tot wat velen denken, is een reis boeken via een reisagent echt niet persé duurder. Ok, soms vind je inderdaad wel spotaanbiedingen op het internet. Maar even vaak blijkt mijn reisagente een betere aanbieding te hebben dan mijn computer… Het is tenminste de vergelijking en een bezoekje/telefoontje waard. Extra gratis nachten/ontbijt of transfers maken het kostenplaatje vaak goedkoper als ik via haar boek. En als er een probleem voor/tijdens of na de vakantie blijkt (denk maar aan stakingen op luchthavens, aswolken, enz) lost zij het in de snelst mogelijke tijd via haar connecties in de reisindustrie voor mij op.

No stress (daarvoor ging ik toch op vakantie?) en dat alleen is voor mij geld waard!