26/01/2023- Het skiseizoen is al even van start gegaan en voor velen staat de skipiste én de gezellige chalet/vakantiewoning gelijk aan thuiskomen. We voelen ons er soms zelfs zo thuis dat we heel wat items vergeten terug mee naar huis te nemen. Vakantiewoningverhuurder Interhome zet de meest vergeten objecten op een rijtje.

 

  1. Sokken en onderbroeken 

Op nummer één staat, en dat verbaast waarschijnlijk niemand: sokken en onderbroeken! Na een lange skidag is het vechten voor wie het eerst onder de warme douche mag. Zo snel mogelijk al je laagjes uit en erna comfortabel je joggingbroek of onesie aantrekken. De dag erna moet je diezelfde laagjes natuurlijk nog terugvinden. En dat blijkt een iets moeilijker verhaal. Vooral dus als het om sokken en onderbroeken gaat, die blijven achter onder het bed of in de badkamer.

2. Sieraden

Iets wat we ook vaak dagelijks aantrekken maar wat daarentegen wel vaak veel meer waarde heeft dan sokken en onderbroeken zijn sieraden. Wonder boven wonder worden ook deze sieraden vaak vergeten als we weer vertrekken naar huis. Sieraden zijn kleine voorwerpen dus ze worden al over het hoofd gezien bij het inpakken. Tip: bewaar uw sieraden in een speciaal sieradenbakje of zakje. Dit voorkomt ook dat u uw sieraden kwijtraakt in het vakantiehuis omdat ze ergens los liggen.

3. Gsm-oplader 

Call me if you need me, of ook niet… Gsm-opladers worden ook vaak vergeten bij het vertrek richting huis. Op de hooggelegen skipistes heb je vaak geen bereik of vergt het wat moeite om je gsm uit de rugzak te halen. Eenmaal in de woning aangekomen willen we daarentegen toch vaak even het thuisfront horen of lekker rustig scrollen door Social Media. En dan belandt de kabel vaak op (of onder) de salon- of nachttafel… Dubbelchecken bij het naar huis gaan dus want je wil écht geen lege batterij tijdens die lange autorit.

4. Skimateriaal 

Het inpakken wanneer het gezelschap terug naar huis keert, kan meestal niet snel genoeg gaan: iedereen is moe van het (après)skiën en wil meteen de auto in. Het komt door die haast vaak voor dat het skimateriaal over het hoofd wordt gezien: van skistokken, schoenen en helmen tot zelfs de eigen ski’s! Een tip dus: check je terras nog eens voor vertrek!

 

5. Telefoon

Tegenwoordig zijn onze telefoons niet meer weg te denken uit ons leven. Het is een onmisbaar onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Toch zijn er veel mensen die naast hun GSM-oplader ook hun telefoon vergeten. Een nieuwe oplader aanschaffen is voor veel mensen geen probleem maar een nieuwe telefoon is vaak al een stuk duurder. Extra vervelend dus als u dit vergeet in uw vakantiehuis!

 

6. Tablet of laptop 

Geen goedkoop grapje, maar ook tablets en laptops horen bij de meest vergeten dingen op skivakantie. Vaak leggen we deze tijdens het skiën en ‘s nachts op een veilige plek in de woning. Het is echter vaak die veilige plek die soms wordt overgeslagen bij het inpakken.

7. Voeding 

Niets is zo gezellig om af en toe eens lekker te koken in de gehuurde chalet of vakantieappartement! Het balkon wordt vaak gebruikt als koelkast en dat is dan ook de locatie waar Interhome vaak nog gevulde brooddozen of flessen drank vindt. Restjes waar we op de terugweg of thuis ook nog wat mee kunnen, want we doen niet aan voedselverspilling, toch?

8. Belangrijke documenten

Ook belangrijke documenten zoals creditcards, ID’s en paspoorten worden soms vergeten na een skivakantie. Je zou toch denken dat dit niet vergeten kan worden aangezien je deze belangrijke (reis)documenten vaak nodig hebt op de terugweg van je vakantie maar tóch komt het regelmatig voor dat we in een van onze vakantiewoningen een creditcard of een paspoort terugvinden. Een voordeel hiervan is natuurlijk wel dat alle gegevens op deze documenten te vinden zijn waardoor we er altijd voor zorgen dat het document weer bij zijn eigenaar terecht komt.

9. Dure wijnflessen en champagne

Een flesje water of fruitsap vergeten kan uiteraard een keer gebeuren. Voor een paar Euros koopt je een nieuw flesje bij het eerstvolgende tankstation dat u tegenkomt en u bent het gemis alweer vergeten. Er zijn echter ook mensen die het voor elkaar krijgen om een hele dure fles wijn of champagne in de koelkast van hun vakantiewoning te laten staan. Waarschijnlijk is er erg lang naar het opdrinken van deze fles uitgekeken en het is dan natuurlijk zonde als dit er nooit meer van komt.

10. And last but not least: seks speeltjes én enveloppen met geld…  

En soms zijn de verloren spullen al iets spannender. Zo vond Interhome al eens een aantal seks speeltjes. Te begrijpen dat je die meepakt op skivakantie want na een koude skidag is opwarmen key! Al is het gegarandeerd toch een gemis als je deze vergeet mee te nemen naar huis. Daarnaast werden er ook al enveloppen met een serieuze som cash geld gevonden. Bij Interhome appreciëren ze een kleine fooi, maar dit was wel héél genereus.

 

Noot: De bevindingen die in dit bericht worden vermeld, zijn gebaseerd op onderzoek uitgevoerd door Interhome Group bij lokale servicekantoren in wintersportbestemmingen van Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland.