14/03/2019- Air Belgium zal haar lijnvluchten vanuit Charleroi Airport richting Hongkong eind deze maand dan toch niet hervatten. De Belgische airline, die de eigen vluchtlijn voor het winterseizoen “on hold” zette en momenteel wereldwijd vluchten vliegt voor andere luchtvaartmaatschappijen en touroperators, plant wel binnenkort naar het Chinese vasteland en het Amerikaanse continent te vliegen.

Begin oktober vorig jaar zette Air Belgium, enkele maanden na de opstart, haar vluchten richting Hongkong stop omwille van een geschil met Chinese touroperators. De bedoeling was de lijn, met de start van het zomerseizoen, te hernemen. Daar komt CEO Niky Terzakis nu op terug. “De economische en technische voorwaarden zijn niet aanwezig om de lijnvluchten naar en van Hongkong op een duurzame manier te hervatten” aldus Terzakis. Passagiers die reeds een ticket geboekt hadden, worden op de hoogte gesteld en de terugbetaling zal worden voldaan.

Nieuwe plannen

Air Belgium blijft voorlopig wel vliegen. Momenteel vliegt de airline enkel in opdracht van andere luchtvaartmaatschappijen, zoals Air France; TUIfly en het Poolse LOT Airlines. Volgens CEO Terzakis zelf is dat een succesvolle activiteit waarmee momenteel 250 mensen tewerkgesteld worden.

Maar Air Belgium wil vanaf de zomer weer eigen vluchtlijnen en zal daarom naar eigen zeggen vanuit Charleroi naar twee bestemmingen op het Chinese vasteland vliegen. CEO Terzakis kondigde vorig jaar al de bestemming Zhengzhou aan. De steden Wuhan en Taiyuan zouden nadien volgen.

Amerikaans continent

Opvallend is dat Air Belgium komend winterseizoen ook naar het Amerikaanse continent wil vliegen. Daarvoor heeft het bedrijf naar eigen zeggen al de nodige vergunningen en toegangen verkregen van de Amerikaanse en Canadese autoriteiten.