4/12/2019- Brussels Airlines gaat een culinaire samenwerking aan met de Belgische chef Tim Boury van tweesterrenrestaurant Boury in Roeselare. Gedurende 2020 zal Tim, Chef Van Het Jaar in 2017, een gastronomische ervaring creëren voor alle Business Class klanten van de airline op alle transatlantische langeafstandsvluchten.

Boury, goed voor een score van 17.5/20 in de gastronomische gids Gault & Millau 2020, volgt daarmee Thierry Theys van restaurant Nuance** in Duffel op & zal hij voor elk trimester in 2020 een nieuw menu samenstellen. Met seizoensgebonden en regionale producten wil Boury de Belgische finesse serveren op tien kilometer hoogte. Van januari tot en met maart mogen Business Class klanten die vanuit Brussel naar Afrika of Noord-Amerika reizen als aperitief een Crème Old Farmdal uit Roeselare verwachten, gevolgd door een brioche met gerookte paling en witloof of zacht gegaarde kalfslende als voorgerecht. Als hoofdgerecht biedt Boury de keuze tussen kalfswang met fondant aardappel, bloemkool en spruitjes of zeeduivel met pompoen, vadouvan en wilde rijst of risotto met wilde bospaddenstoelen. Afsluiten kan met kazen door Van Tricht geselecteerd en Boury’s dessert van witte chocolade, banaan en cassis.

Luxueuze reiservaring

“We blijven investeren in de reiservaring van onze klanten. Binnen het concept van ons Boutique Hotel in de lucht dat we eerder dit jaar lanceerden op onze langeafstandsvluchten naar de States en Afrika, willen we een echte restaurantervaring aanbieden aan onze Business Class klanten. We zijn verheugd dat we samen met Tim een Belgische culinaire ervaring van topklasse kunnen serveren. Daarnaast blijven we naar goede gewoonte ook andere Belgische producten aanbieden, zoals Belgische bieren en wijnen en de chocolade van Neuhaus, om het beste van België uit te dragen.” aldus Grégory Baillet, Head of Product at Brussels Airlines.

Naast zijn eigen gerechten neemt de nieuwe chef van Brussels Airlines ook zijn eigen Flavas bier en LAVAS Gin mee de hoogte in. Het Flavas-bier is het eerste bier van Boury Bottled en werd gecreëerd op basis van smaken en ingrediënten uit Tim’s keuken.