Jawel! Meet touroperator WeTravel2!

ReisvragenStel: je wil op reis met familie, vrienden of kids naar een avontuurlijke of exotische bestemming, maar je hebt een fysische beperking. Dan kun je zorgeloos op reis vertrekken met de Belgische reisaanbieder We Travel 2. Hun aanbod is helemaal aangepast: van aangepaste transfer tot toegankelijke hotels, medische assistentie, enz.

We Travel 2 werd vorig jaar opgericht door verwoed reiziger Kristof Steegmans, die op zijn 18de bij een ongelukkige duik in ondiep water zijn nek brak waardoor hij in een rolstoel belandde. Ondanks zijn beperking; bleef hij talloze reizen ondernemen en van het leven genieten. Intussen weet Kristof als de beste dat een beperking – tijdelijk of permanent- geen belemmering is om verre reizen te maken. Dat is dan ook het uitgangpunt van zijn organisatie We Travel 2: reizen is voor iedereen!

Reisvragen4Als je weet dat er in België maar liefst 16% van de bevolking een beperking heeft, zijn aangepaste reizen geen overbodige luxe, maar een markt waar dringend op moet gewerkt worden. Het huidige aanbod is vooral toegespitst op sociaal toerisme & groepsreizen. We Travel 2 daarentegen staat voor fun & avontuurlijke reizen die op maat worden uitgewerkt.

Reisvragen2We Travel 2 zorgt voor:

 • Toegankelijke hotels: naast comfort, ligging en sfeer is toegankelijkheid hét criterium. Denk aan aangepaste kamers en badkamers, een toegankelijk zwembad (vb met lift) en goed bereikbaar restaurant. 
 • Vlotte transfers: geen gedoe met ellendige busritten, maar wel een vlotte privé-transfer met aangepast vervoer en assistentie zodat je relaxed aankomt op je bestemming.
 • Hulpmiddelen: We Travel 2 zorgt voor reizen op maat. Bij je reservering worden je noden besproken, vb een rolstoel of andere hulpmiddelen die je ter plekke nodig hebt.
 • Medische assistentie: heb je bepaalde zorgen nodig (vb inentingen, wondverzorging…), dan kan daar ook voor gezorgd worden.
 • Aangepaste excursies: leuke belevingen worden helemaal op maat uitgewerkt en zijn voor iedereen toegankelijk. The sky is the limit: met We Travel 2 kun je zelfs op safari in Kenia!

Reisvragen1Wegdromen bij acht bestemmingen:

 • De meest toegankelijke bestemming is Tenerife, waar alles mogelijk is. Er zijn tal van toegankelijke hotels, vlot bereikbare stranden met speciale strandkrukken of drijvende strandstoelen… De meeste winkels en restaurants zijn ook aangepast en speciale taxi’s kun je bij verschillende maatschappijen eenvoudig bestellen. Op het programma staan leuke excursies zoals een klassieke eilandtour, maar ook een tocht met 4×4 of zelfs kajakken.
 • Gran Canaria: een heerlijke bestemming dankzij de zuidelijke ligging en dus grote zonzekerheid. Medische hulpmiddelen, aangepast vervoer, toegankelijke excursies…: aan alles werd gedacht.
 • Aruba en Curaçao: op zoek naar een tropische vakantie die niet inboet qua comfort en infrastructuur? Dan zijn de Nederlandse Antillen een goed idee. Op Curaçao kun je zelfs gewoon Nederlands spreken, lekker makkelijk! Het relaxte gevoel begint al bij de rechtstreekse vlucht met een Dreamliner. In Aruba kun je pootje baden dankzij de speciale amfibietoestellen.
 • Kenia is de meest tot de verbeelding sprekende bestemming, waar je als rolstoelgebruiker een volledig aangepaste safari kunt ondernemen.
 • Marbella is een zuiderse en zonige badplaats in Andalusië. Hier logeer je in Finca Corasol, een kleinschalige B&B die gerund wordt door een Belgisch koppel. Beiden zijn verpleegkundigen en hebben hun gastenverblijf helemaal aangepast aan personen met een beperking. Je kunt ook opteren voor een heerlijk berblijf in het Aldea La Quinta Resort, een mooi luxehotel waar persoonlijke zorgverlening centraal staat?
 • Mexico: avontuur, zon, zee en strand gaan moeiteloos hand in hand in Mexico. Je kunt er een rondreis op maat laten uitstippelen en logeren in volledig aangepaste hotels.
 • België: vakantie in eigen land is ook altijd gezellig! In Oostende, Middelkerke en Houffalize heeft We Travel 2 een selectie gemaakt van aangepaste hotels. In Oostende kun je een speciale strandbuggy uitlenen waarmee je door het zand kunt en zelfs op het water kunt drijven. Zon, zee en zorgeloos is het motto. (JG)

Meer info: www.wetravel2.eu

Heeft u zelf een interessante reisgerelateerde vraag waarop u graag een antwoord wil?
Stel ze ons gerust via info@travelexpress.be & wie weet vindt u hier binnenkort het antwoord terug!