19/05/2022- The Aviation Factory goes USA. De Antwerpse luchtvaartmakelaar die voorbije twee decennia uitgroeide tot een vaste waarde in de Benelux, was tot dusver enkel actief in Europa en het Midden-Oosten. Met de opening van een kantoor nabij Fort Lauderdale (Florida, USA) kan The Aviation Factory voortaan ook veel makkelijker vluchten op maat aanbieden in Noord-Amerika en het Caraïbisch gebied.

“We hadden al kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Tsjechië, Zweden, Saoedi-Arabië en Koeweit. De Verenigde Staten stonden echter al lang op ons verlanglijstje”, zegt Carl Legein, CEO van The Aviation Factory. “Onze nieuwe vestiging heeft als voordeel dat we quasi de klok rond kunnen werken. Wij hebben Amerikaanse klanten die voor zaken of vakantie naar Europa komen en die een betrouwbare luchtvaartpartner nodig hebben. Sommigen vliegen de Atlantische Oceaan over met een reguliere luchtvaartmaatschappij en wij organiseren voor hen vluchten op maat binnen Europa. Omgekeerd hebben we dankzij onze Amerikaanse vestiging voor onze Europese klanten die naar bestemmingen in de VS of het Caribisch gebied willen, toegang tot de beste relaties in de branche.”

 

Post Corona: vraag blijft hoog

“We stellen trouwens vast dat de vraag naar op maat gemaakte vluchten hoog blijft, ook na de corona-pandemie” voegt Legein daaraan toe. “Tijdens die periode hebben heel wat bedrijven en gezinnen voor het eerst kennis gemaakt met het gemak en de veiligheid van privévluchten. Het lijkt erop dat deze nieuwe klanten voor die comfortabele manier van reizen blijven kiezen.”

The Aviation Factory werd opgericht in 2000. Het team bestaat uit 25 makelaars die vanuit 10 landen werken. Samen organiseren zij jaarlijks ruim 4.000 vluchten voor zowel productlanceringen, incentives en sportcharters, als voor vervoer op maat voor congresgangers, ministers, staatshoofden en andere VIP’s. In 2021 draaide het Antwerpse bedrijf een geconsolideerde omzet van 30,7 miljoen euro. Dit jaar wordt een geconsolideerde omzet van ruim 50 miljoen euro verwacht.

Rod Meyers, een luchtvaartprofessional met met dan 30 jaar ervaring, krijgt de dagelijkse leiding van The Aviation Factory USA in handen.

Meer info via www.the-aviation-factory.com

 

Foto’s @ The Aviation Factory