11/02/2021- Na 75 jaar vliegen, legt Air Namibia de boeken neer. De Afrikaanse airline vloog vanuit Frankfurt en Londen ook honderduizenden passagiers uit de Benelux richting het steeds populairder wordende Namibië  & is de eerste grote luchtvaartmaatschappij die in 2021 sneuvelt.

De Afrikaanse airline kondigde het nieuws gisteravond zelf aan via Twitter. Alle vlucht-en andere activiteiten worden met onmiddellijke ingang gestaakt. Enkele vliegtuigen worden nog – zonder passagiers aan boord – teruggevlogen naar de basis van de maatschappij in de Namibische hoofdstad Windhoek.

Uitstaande schuld in België

Air Namibia zat al enkele jaren in mindere papieren, maar werd door de Namibische overheid steeds van financiële injecties voorzien. Maar een uitstaande schuld bij de curator van een voormalig Belgisch bedrijf (Chalengair) voor de leasing van een Boeing 767 eind jaren negentig waarvan deze maand bijna10 miljoen Euro moest worden terugbetaald, doet de airline nu in noodlijdende Covidtijden definitief de das om. De Namibische overheid weigert als enige aandeelhouder van Air Namibia nog verder te investeren in de airline en dus zal het bedrijf worden geliquideerd.

In totaal telt de maatschappij 600 werknemers en had het nog 9 vliegtuigen in de vloot. Air Namibia werd in de Benelux vertegenwoordigd door Aviareps en is de eerste grote airline wereldwijd waarvoor het doek in 2021 valt.