07/11/2018- Steeds meer reizigers willen gerust wat meer betalen voor extra comfort en extra service op langeafstandsvluchten maar vinden een vlucht in Business Class net een brug te ver. Dat snapt -in navolging van een reeks andere airlines- nu ook de Finse luchtvaartmaatschappij Finnair. Vanaf 2022 zullen alle longhaultoestellen van de airline daarom uitgerust zijn met een gloednieuwe reisklasse, nl de Premium Economy Class.

De nieuwe reisklasse, die in een apart compartiment van de toestellen zal worden ondergebracht, moet de klant meer beenruimte, comfort en service bieden tov de huidige economy class van de airline. Meer details worden later vrijgegeven, maar alle Airbus A330’s en A350’s van de Finse luchtvaartmaatschappij zullen tegen 2020 over de nieuwe reisklasse beschikken. De nieuwe klasse staat ook los van de reeds aangeboden “Economy Comfort” waarbij dezelfde stoelen van de normale economyklasse worden aangeboden met meer beenruimte.

Investeringsprogramma

De nieuwe reisklasse maakt onderdeel uit van een groot investeringsprogramma waarbij niet enkel geinvesteerd wordt in vloot-en service verbetering op long haul, maar ook de cabines van alle ATR-vliegtuigen, die ingezet worden op lokale en regionale vluchten, tegen 2020 een nieuw interieur met nieuwe zetels zullen krijgen.

24X per week tussen Brussel en Helsinki

Finnair vliegt momenteel maar liefst 24 keer per week tussen Brussel en Helsinki (en terug) en is ook vanuit Amsterdam Schiphol en Düsseldorf Airport actief. Vanuit de Finse hoofstad biedt ze dan connecting flights naar Azië en Noord-Amerika aan.