25/11/2022- Emirates vliegt vanaf januari weer dagelijks 2X tussen Brussel en Dubai, in plaats van de huidige twaalf vluchten per week. Hiermee komt de Middle East carrier weer terug op het pre-Corona vluchtniveau op deze route. Emirates blijft ook alle vluchten naar Brussel uitvoeren met Boeing 777-300ER’s die over de nieuwste First Class-suites van de airline, beschikken.

De toestellen die Emirates al geruime tijd inzet tussen Brussel en Dubai (en omgekeerd) zijn immers uitgerust met “The Gamechanger”. Deze afsluitbare suites zijn ruimer dan de oude First Class suites en staan nu in een 1-1-1-configuratie in plaats van de vorige 1-2-1 opstelling. De middelste stoelen hebben bovendien valse raampjes, waarbij schermen camerabeelden van buiten laten zien. Zo lijkt het alsof die passagiers toch aan een raam zitten.

 

Veel vraag naar alle klassen

“Sinds juli 2022 is er weer veel vraag naar alle cabineklassen naar Dubai en verder” zo vertelde Jean-Pierre Martin – Country Manager Belux voor Emirates- tijdens een persbriefing in Brussel. Dat betekent dat ook zakenreizen weer in de lift zitten.

De bezettingsgraad op de lijn Brussel-Dubai ligt in de lijn van het groepsniveau (momenteel 78,5% wereldwijd) en hoewel die passagiersaantallen nog niet op het niveau van voor de Covidcrisis zitten, ligt de omzet die de luchtvaartmaatschappij haalt uit de verbinding van en naar België, sinds juli wel weer op pre-Coronaniveau. Dat is echter het gevolg van ticketprijsstijgingen. “Maar de brandstofprijzen hebben helaas bij alle luchtvaartmaatschappijen geleid tot hogere prijzen.” aldus Martin.

 

Positieve toekomst

Ondanks die gestegen brandstofprijzen kijkt Emirates de toekomst positief tegemoet en wil de airline haar value for money naar de reiziger toe blijven optimaliseren. Zo werd afgelopen zomer nog een nieuwe Hospitality Strategy geïntroduceerd in samenwerking met een van ‘s werelds beste hospitality management schools. Ook alle menu’s voor alle cabineklassen werden verbeterd. In First Class omvat dit nieuwe aanbiedingen zoals filmsnacks, royale porties kaviaar en champagne en meer veganistische opties.

 

Premium Economy Experience

In augustus lanceerde Emirates trouwens ook de volledige Premium Economy-ervaring met enorm positieve reacties van klanten op vluchten naar Londen, Parijs en Sydney. Dit Premium Economy-product zal voor het einde van 2022-23 nog op nog 5 andere routes uitgerold worden, omdat dan meer vliegtuigen met deze populaire stoelen zullen uitgerust zijn. Emirates is immers net begonnen met het 2- jaar durende “retrofitprogramma” – een investering van meerdere miljarden- om 120 vliegtuigen uit te rusten met haar nieuwste cabine-interieurs en producten.

Foto’s @ Emirates